ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γερμανία: Η Ευρώπη είναι ενωμένη στην απόφασή της να παραμείνει στη συμφωνία με το Ιράν

Γερμανία: Η Ευρώπη είναι ενωμένη στην απόφασή της να παραμείνει στη συμφωνία με το Ιράν Facebook Twitter
0

Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ενωμένες στην αποφασή τους να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρωτεύουσα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Τόνισε πως είναι αποφασισμένες να παραμείνουν στη συμφωνία, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (σ.σ. πυρηνική συμφωνία).

Ο Μάας εξήγησε τη γερμανική και ευρωπαϊκή θέση σε μια ειλικρινή, αλλά εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, επιχειρηματολογώντας ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε επαναφορά των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

«Η Ευρώπη είναι πολύ, πολύ ενωμένη στη θέση της για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, που αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Στο μεταξύ, ο Μάικ Πομπέο σημείωσε χθες ότι οι αλλαγές που απαίτησε η Ουάσινγκτον από το Ιράν να κάνει δεν είναι δύσκολο να τις εφαρμόσει και δήλωσε πεπεισμένος ότι μια κοινή διπλωματική προσέγγιση μπορεί να αναπτυχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια σειρά αλληλοεπικαλυπτόμενων αξιών και συμφερόντων εδώ και αυτό θα μας οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα για την ανάγκη να απαντήσουμε στις απειλές που θέτει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στον κόσμο», δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σκιαγράφησε την νεά αμερικανική στρατηγικής άσκησης «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη, προειδοποιώντας ότι το Ιράν «δεν θα λάβει ποτέ ξανά λευκή επιταγή για να ηγεμονεύει στη Μέση Ανατολή».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ