Μητέρα-αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει ληστή που επιτέθηκε σε παιδιά έξω από σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ

Μητέρα-αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει ληστή που επιτέθηκε σε παιδιά έξω από σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
10

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένοπλος άνδρας να επιχειρεί να ληστέψει μικρά παιδιά έξω από το σχολείο τους, στο Σάο Πάολο. Ο ληστής είχε άδοξο τέλος καθώς μια μητέρα - αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Ο 21χρονος δράστης αρχικά έπεσε τραυματισμένος και τελικά πέθανε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ενώ η 42χρονη Κάτια ντα Σίλβα Σάστρε τιμήθηκε από τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο, Μάρδια Φράνκα.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο έξω από ιδιωτικό σχολείο Ferreira Master. Στο βίντεο η Σάστρε φαίνεται να αντιδρά αστραπιαία στις κινήσεις του δράστη, πυροβολώντας τον τρεις φορές.

Η αξιωματικός θεωρείται ηρωΐδα για την άμεση επέμβασή της. «Το θάρρος της και η ακρίβειά της έσωσε μητέρες και παιδιά έξω από την πόρτα του σχολείου» έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης.

Η Σάστρε είναι μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας επτά και δύο ετών.

Η αστυνομικός με 20 χρόνια εμπειρίας είναι παντρεμένη με συνάδελφό της.

Ο δράστης έστρεψε το 38αρι πιστόλι του σε μία ομάδα έντρομων μητέρων και μικρών παιδιών που είχαν καταφτάσει στο σχολείο για μία εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στην ημέρα της Μητέρας.

Ο 21χρονος επιχείρησε να ληστέψει και τον φύλακα του σχολείου πλησιάζοντας για να αφαιρέσει το πορτοφόλι και το κινητό του.

Έχοντας ειδοποιηθεί για το περιστατικό, η 42χρονη μητέρα έβγαλε το υπηρεσιακό της όπλο και πυροβόλησε τον ληστή στο στήθος και το πόδι του καθώς εκείνος την είχε αντιληφθεί και επιχειρούσε να απομακρυνθεί.

Καθώς έπεφτε τραυματισμένος στη διάβαση πεζών, ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες του όμως δεν τραυμάτισαν κανέναν και η Σάστρε έσπευσε να κλωτσήσει το όπλο του δράστη μακριά από τα χέρια του.

«Δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω αν θα πυροβολήσει τα παιδιά, τις μητέρες ή τον φρουρό. Έπρεπε να υπερασπιστώ τις ζωές τους όπως και τη ζωή της κόρης μου», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Έπαιξε και έχασε. Όταν το παίζεις πιστολέρο κάου - μπόι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα απέναντι σου να βρεθεί ένας 'Κλιντ Ίστγουντ'. Υπάρχουν βέβαια και αρνητικοί ψήφοι στα σχόλια. Είναι οι πονόψυχοι που λυπήθηκαν τον ληστή. Αν πετύχαινε η ληστεία θα έπαιρνε αέρα και την επόμενη φορά μπορεί να μπούκαρε με το όπλο σε ένα σπίτι και να σκότωνε ολόκληρη οικογένεια μαζί με τα παιδάκια για ένα πορτοφόλι.
"μπορεί να μπούκαρε με το όπλο σε ένα σπίτι και να σκότωνε ολόκληρη οικογένεια μαζί με τα παιδάκια για ένα πορτοφόλι"Το οποίο είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο ότι συμβαίνει (βλ. Αμερική) όταν κυκλοφορούν τα όπλα ελεύθερα για να αυτοπροστατεύονται οι πολίτες καλή ώρα...
Λες να είναι έτσι τα πράγματα στο Αμέρικα, ε; Μήπως να ερευνούσες λίγο τα περιστατικά για να δεις τι συμβαίνει σε υποκείμενα που εισβάλουν σε σπίτια και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κάνη; Είδα πόσο σας προστατεύει η αστυνομία των πόλεων στην Ελλάδα. Παραδώσατε την ατομική σας ευθύνη σε άλλους και να τα αποτελέσματα. Κλειδαμπαρωμένοι στα διαμερίσματά σας με γρίλλιες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες. Θυμίζουν κακόφημη περιοχή σε Αμερικανική μεγαλούπολη.