Οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία συνεχίστηκαν, σήμερα Σάββατο, και σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές οχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι μαχητές της Χαμάς.

 

Όπως αναφέρει η Le Monde, τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από παλαιστινιακούς πυραύλους.

 

Σε ότι αφορά τις υλικές ζημιές ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα κυβερνητικά κτήρια της Χαμάς στη Γάζα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το γραφείο του πρωθυπουργού Ismail Haniyeh και το κεντρικό αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται ότι το χτύπημα επιβεβαιώθηκε από ισραηλινό αξιωματούχο.

 

Την ίδια ώρα 75.000 έφεδροι του ισραηλινού στρατού ετοιμάζονται για μία χερσαία επιχείρηση, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Benjamin Netanyahou, είχε διάσκεψη τεσσάρων ωρών, το βράδυ Παρασκευής, με κυβερνητικά στελέχη ώστε να συζητηθεί μια μεγαλύτερη στρατιωτική δράση εναντίον των Παλαιστινίων.

 

Τέλος, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι κλειστός για τους πολίτες, κάτι που σημαίνει ότι μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται προ των πυλών.