Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, από τη «χειρουργική» επίθεση στο αυτοκίνητο, χθες, του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Αχμέντ Τζαμπάρι. Οι ισραηλινοί χαρακτήρισαν τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς που έχασε ακαριαία τη ζωή του, ως «άνθρωπο με πολύ αίμα στα χέρια του.»

 

Εν τω μεταξύ χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη της Γάζας για την κηδεία του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

 

 

 

Την ίδια ώρα το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα κατά τουλάχιστον 200 στόχων ενώ στα ισραηλινά εδάφη τρείς πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν ρουκέτα έπληξε τετραώροφη πολυκατοικία στην πόλη Κιριάτ Μαλάσι, στα νότια της χώρας. Η Χαμάς είχε ανακοινώσει μετά την επίθεση στον Τζαμπάρι ότι θα εκτοξεύσει τουλάχιστον 120 ρουκέτες κατά του Ισραήλ.


Η έκρυθμη και πάλι κατάσταση στη Μέση Ανατολή ανάγκασε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να επιστρέψει εσπευσμένα στη Ραμάλα, διακόπτοντας την περιοδεία που πραγματοποιούσε στην Ευρώπη. Σκοπός του να ζητήσει υποστήριξη στο παλαιστινιακό αίτημα για την αναβάθμιση του καθεστώτος στον ΟΗΕ της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.