Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη μεσολάβηση του Κοέν στο σκάνδαλο με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη μεσολάβηση του Κοέν στο σκάνδαλο με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν. τον εκπροσώπησε στην υπόθεση με την πρωταγωνίστρια των αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Κόεν είχε καταβάλει το ποσό των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της.


Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι δεν είχε γνώση της πληρωμής που καταβλήθηκε στη Ντάνιελς από τον δικηγόρο του προκειμένου εκείνη να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική σχέση που είχε με τον Ρεπουμπλικανό το 2006 και αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την πορνοστάρ.


«Ο Μάικλ με εκπροσωπεί (...) σε ορισμένες υποθέσεις, όπως σε αυτήν την τρελή υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Με εκπροσώπησε» δήλωσε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Έχω πολλούς δικηγόρους. Έχω δικηγόρους, είναι θλιβερό όμως έχω τόσους δικηγόρους, που δεν θα το πιστεύετε. Ο Μάικλ είναι ένας» εξ αυτών, συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ο Κόεν δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα κατά την εκπροσώπησή του στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

«Δεν υπήρξαν χρήματα από την προεκλογική εκστρατεία σε αυτήν την υπόθεση, κάτι που θα αποτελούσε πρόβλημα» υπογράμμισε.

Κατά το παρελθόν ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να μειώσει τη θέση του Κόεν σε σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός ο μακροχρόνιος φίλος του δισεκατομμυριούχου είναι απλά ένας δικηγόρος μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κράτησε αποστάσεις σήμερα από τα νομικά προβλήματα του προσωπικού δικηγόρου του, σημειώνοντας ότι ο Κόεν διαχειρίστηκε ένα «ελάχιστο, πολύ ελάχιστο μέρος» των νομικών υποθέσεών του.

«Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Ο Μάικλ είναι επιχειρηματίας. Έχει μια επιχείρηση. Επίσης είναι δικηγόρος» είπε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο Fox News.

Οι αρχές «διεξάγουν έρευνες για κάτι που αφορά τις επιχειρήσεις του. Δεν έχω καμία σχέση με τις επιχειρήσεις του».
Η Στόρμι Ντάνιελς— το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ— προσέφυγε στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Κόεν.

Ζητά να κριθεί άκυρη η συμφωνία εμπιστευτικότητας που σύναψε με τον ίδιο για να κρατήσει τη σιωπή της για τις φερόμενες σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής διαμάχης, ο Μάικλ Κόεν επικαλέστηκε χθες ενώπιον της δικαιοσύνης το δικαίωμά του να μην αυτοενοχοποιηθεί αναφερόμενος στην Πέμπτη τροπολογία, που επιτρέπει στους πολίτες να μην καταθέτουν.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στις αρχές Απριλίου στο γραφείο του, την κατοικία του και το δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Οι ερευνητές κατέσχεσαν «πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα».

«Ο Τραμπ και ο Κόεν εξήγησαν, κατά το παρελθόν, στον αμερικανικό λαό ότι ο Κόεν ενήργησε από μόνος του και ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε τίποτα για τη συμφωνία με την πελάτισσά μου, για την πληρωμή των 130.000 δολαρίων κτλ» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου της Στόρμι Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι σε ένα tweet, μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου σήμερα.

«Όπως το έχω προβλέψει, αυτό αποδείχθηκε απόλυτα ψευδές» τόνισε.

Σήμερα πάντως, ομοσπονδιακό δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί ποιος θα έχει πρώτος την ευκαιρία να εξετάσει τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI από τον Μάικλ Κόεν.

Η δικαστής Κίμπα Γουντ αποφάσισε να διεξαχθεί η συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία στο Μανχάταν για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να οριστεί ένας ανεξάρτητος αξιωματούχος που θα εξετάσει τα έγγραφα και θα καθορίσει εάν υπόκεινται στο απόρρητο δικηγόρου- πελάτη προτού τα παραδώσει στους εισαγγελείς.

Οι δικηγόροι του Κόεν και του Τραμπ, που επιδιώκουν να εμποδίσουν την εξέταση των εγγράφων αναμένεται να παραστούν στη δίκη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM