Δολοφονία Κένεντι: Απόρρητα για τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια αρκετά έγγραφα

Δολοφονία Κένεντι: Απόρρητα για τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια αρκετά έγγραφα Facebook Twitter
0

Αρκετά έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες για τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι θα παραμείνουν απόρρητα για τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, το απόρρητο παρατείνεται «προκειμένου να προστατευθούν η εθνική ασφάλεια και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με άλλες χώρες».

Στο σχετικό υπόμνημά του ο Τραμπ τόνισε πως «συμφωνεί με τη σύσταση» του επικεφαλής των Εθνικών Αρχείων (NARA).

Κάποια από τα έγγραφα κρίνεται αναγκαίο να μην δοθούν ακόμα στη δημοσιότητα καθώς η ζημία που θα μπορούσε να προκληθεί στην εθνική ασφάλεια και τις εξωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ «είναι τέτοιας βαρύτητας» που υπερέχει του δημόσιου συμφέροντος από την αποκάλυψή τους.


Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η NARA,  γνωστοποίησε ότι έδωσε δημοσιότητα περισσότερα από 19.000 έγγραφα.


Αν κάποια υπηρεσία κρίνει πως θα πρέπει να παραμείνουν απόρρητα και μετά το 2021, όσα έγγραφα την αφορούν,  θα πρέπει να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους στη NARA.


Το 1992, το Κογκρέσο είχε αποφασίσει πως όλα τα σχετικά έγγραφα θα δημοσιοποιηθούν μετά από 25 χρόνια και η νέα παράταση του απορρήτου από τον Τραμπ αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών ιστορικών και χιλιάδων πολιτών, για τη «μυστικοπαθή» στάση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Associated Press.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ