Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι σχεδίαζε το χτύπημα επί 5 χρόνια

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι σχεδίαζε το χτύπημα επί 5 χρόνια Facebook Twitter
2

Συνταρακτικά στοιχεία σχετικά την στυγερή δολοφονία του ζεύγους που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα στον Στρόβολο αποκαλύφθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ύποπτος για την υπόθεση.

Ο 33χρονος σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών, συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα από την Αστυνομία, ως εμπλεκόμενο με την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, DNA του υπόπτου βρέθηκε σε δύο τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Επίσης η Αστυνομία αναζητά δεύτερο πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι ήταν συνεργάτης του 33χρονου.

Ο ύποπτος, ο οποίος εμφανίσθηκε άνευ δικηγόρου, συνεργάστηκε πλήρως με το δικαστήριο και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης χωρίς να φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα 8ημερης κράτησής του.


«Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια» ανέφερε ο 33χρονος σεσημασμένος κατά την ανάκρισή του.

Ο 33χρονος επίσης είπε ότι επιθυμεί να δηλώσει όλα όσα ξέρει και ότι θέλει να πει ο, τι έχει συμβεί, αναφέροντας μάλιστα ότι γνωρίζει το κίνητρο.

Ένα ζεύγος παπουτσιών που ανευρέθη στον τόπου του εγκλήματος ανήκει στον ύποπτο 33χρονο. Συνεχίζουν να αναζητούνται από τις Αρχές το φονικό όργανο και τα ενδύματα, αλλά και τα υποδήματα που φορούσε ο δράστης.

Ο δράστης όταν πήγε στο δωμάτιο του μικρού είπε στον ανήλικο «σκότωσα τους γονείς σου, που είναι τα λεφτά;» Με την απειλή μαχαιριού τον πήρε στην κουζίνα και σύμφωνα με τον μικρό του είπε «έχω κι εγώ γιο. Εν θα σου κάνω κακό».

Ο ύποπτος αναμένεται πλέον να οδηγηθεί εκ νέου στα γραφεία των ανακριτών όπου θα δώσει νεά μακροσκελή κατάθεση, ενώ πέρα από το ότι παραδέχθηκε ότι η εγκληματική του ενέργεια σχεδιαζόταν από συγκεκριμένο άτομο τα τελευταία 5 έτη, είπε ότι «έχω άνθρωπο μέσα από το σπίτι να με βοηθήσει... έννα γίνω πλούσιος θα αγοράσω όλα τα σπίτια της περιοχής...».

Τον ύποπτο παρουσίασε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτος Κουμέτου, ο οποίος είπε ότι στις 19/4/2018 λήφθηκε πληροφορία στο ΚΕΜ ότι στην οδό Zαλόγγου υπήρχαν τραυματισμένα 2 πρόσωπα.

Στο παρόν στάδιο έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις, ενώ αναμένονται ακόμα 90 από Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Η μαρτυρία που εδόθη από τον υπαστυνόμο Κουμέττο με αναφορά στις υπό διερεύνηση κατηγορίες για τον 33χρονο: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο ληστεία, είσοδος ενόπλου με σκοπό κλοπή, απαγωγή με σκοπο περιορισμό, κατοχή διαρρηκτών οργάνων κ αυτουργός. Εν συνεχεία έγινε περιγραφή του τραγικού διπλού φονικού σύμφωνα και με την υφιστάμενη μαρτυρία του μοναδικού μέχρι στιγμής αυτόπτη μάρτυρα του 15χρονου γιου του ζεύγους. Εντοπισμός των δυο θανόντων εντός της οικίας μαχαιρωμένα, με τον άνδρα να ανευρίσκεται μπρούμυτα στο πάτωμα και η η γυναικά μπρούμυτα στο κρεβάτι. Επίκληση μαρτυρίας ότι στις 1:35 ο ανήλικος γιος τους μετέβη ζητώντας βοήθεια σε γειτονική φιλική οικεία αναφέροντας ότι δυο άγνωστοι μπήκαν σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο.

Πηγή: newsit.com.cy, philenews.com

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια