Σεισμός

Ο Μακρόν υπενθυμίζει στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει «Πλανήτης Β»

Ο Μακρόν υπενθυμίζει στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει «Πλανήτης Β» Facebook Twitter
EPA
0

«Δεν υπάρχει πλανήτης Β» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε έκκληση προς τις ΗΠΑ να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε «ο πλανήτης να είναι κατοικήσιμος και μετά από 25 χρόνια».

Η ομιλία του Μακρόν δεν ήταν τυχαία, αφού οι ΗΠΑ έχουν οπισθοχωρήσει από τη Συμφωνία των Παρισίων του 2015, για την κλιματική αλλαγή, που προέβλεπε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης των κρατών που επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. 

Κύριος στόχος ήταν να μειωθεί ο ρυθμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επί προεδρίας Ομπάμα, οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να ελέγξουν τους ρύπους τους προς το περιβάλλον αλλά όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Ντόναλντ Τραμπ, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις τον Ιούλιο του 2017.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την μόλυνση του πλανήτη στους Αμερικανούς, κάνοντας λόγο για «δολοφονία του πλανήτη». 

Όπως τόνιζε ο ίδιος, όλες οι χώρες οφείλουν να στραφούν σε φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, ώστε να μειωθούν οι ρύποι άνθρακα στην ατμόσφαιρα, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στη συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα. 

Με πληροφορίες από CNBC, AFP και Reuters

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ