Σεισμός

Ισόβια κάθειρξη στον Δανό εφευρέτη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιό του

Ισόβια κάθειρξη στον Δανό εφευρέτη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιό του Facebook Twitter
0

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς τη δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους, καταδικάστηκε σήμερα ο Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο υποβρύχιό του.

Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο Μάντσεν είχε σχεδιάσει να σκοτώσει την 30χρονη Κιμ Βαλ, είτε πνίγοντάς την είτε κόβοντας τον λαιμό της.

Η διαμελισμένη σορός της δημοσιογράφου είχε εντοπιστεί στη θάλασσα στις 21 Αυγούστου του 2017. Ωστόσο, το κεφάλι και τα πόδια της βρέθηκαν τον Οκτώβριο.

Ισόβια κάθειρξη στον Δανό εφευρέτη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιό του Facebook Twitter

Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις 10 Αυγούστου, την ίδια μέρα δηλαδή που επιβιβάστηκε στον «Ναυτίλο»  προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον εφευρέτη. 

Ο Μάντσεν είχε συλληφθεί στις 11 Αυγούστου, διασώθηκε λίγο πριν τη βύθιση του υποβρυχίου του. Οι αρχές υποστήριξαν πως το βύθισε ο ίδιος.

Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη Βαλ καθώς και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Η κατάθεσή του, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Βαλ, άλλαξε πολλές φορές. Αρχικά υποστήριζε πως είχε αφήσει τη γυναίκα «σώα και αβλαβή» κοντά στην Κοπεγχάγη, αλλά λίγες ημέρες αργότερα υποστήριξε πως η Βαλ είχε όντως σκοτωθεί, όταν έπεσε στο κεφάλι της μία βαριά καταπακτή. Κάποια άλλη στιγμή υποστήριξε ότι η 30χρονη έχασε τη ζωή της από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα.

Τελικά ομολόγησε ότι αποκεφάλισε το πτώμα της Βαλ και το πέταξε στη θάλασσα αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και ότι στη συνέχεια τη σκότωσε, ενώ επέμεινε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα.

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ