Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο - 9 νεκροί και 16 τραυματίες (upd)

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο - 9 νεκροί και 16 τραυματίες (upd) Facebook Twitter
Twitter@JeremyGlobalTV
0

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 16 τραυματίστηκαν όταν ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σε μια σημαντική διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η εφημερίδα Toronto Sun ανήρτησε στον ιστότοπό της τη φωτογραφία ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος που συνελήφθη από την αστυνομία. Οι αρχές δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για την ηλικία, το φύλο ή το πιθανό κίνητρό του.

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο - 9 νεκροί και 16 τραυματίες (upd) Facebook Twitter
twitte/FTV_Huazhang

  

Ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι το περιστατικό με το ημιφορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς είναι «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα». Δεν έδωσε ωστόσο πληροφορίες για αριθμό των θυμάτων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.

Ένας άνδρας με το όνομα Αλί, δήλωσε στο CNN ότι ο οδηγός φέρεται να είχε πρόθεση να παρασύρει πεζούς.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Κάρλος, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CTV ότι φερόμενος δράστης κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία είχε όπλο στα χέρια του.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Γύρω στη 1.30, τοπική ώρα, ένα λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.

Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ