Γυναίκα που ταξίδευε στις ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 δολ. για ένα μήλο που της έδωσαν δωρεάν σε πτήση

Γυναίκα που ταξίδευε στις ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 δολ. για ένα μήλο που της έδωσαν δωρεάν σε πτήση Facebook Twitter
1

Πρόστιμο 500 δολαρίων επιβλήθηκε σε μία γυναίκα από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές, για ένα μήλο που βρέθηκε στην τσάντα της, το οποίο της είχε δοθεί δωρεάν κατά τη διάρκεια της πτήσης της από την αεροπορική εταιρεία.

Η Κρύσταλ Τάντλοκ, που ταξίδευε από το Παρίσι στις ΗΠΑ, είπε ότι είχε κρατήσει το φρούτο στην τσάντα της, με σκοπό να το φάει αργότερα, σαν σνακ, στη δεύτερη πτήση που θα έκανε με τελικό προορισμό το Ντένβερ.

Ωστόσο, τελωνειακοί υπάλληλοι κατά τη διάρκεια μίας δειγματοληπτικής έρευνας στη Μινεάπολις που προσγειώθηκε η πτήση της γυναίκας, βρήκαν το μήλο στην τσάντα της.

Το τελωνείο των ΗΠΑ και η συνοριοφυλακή δεν σχολίασαν την υπόθεση, όμως ανέφεραν ότι με βάση τον κανονισμό, όλα τα αγροτικά προϊόντα θα πρέπει να δηλώνονται.

Το μήλο βρισκόταν σε μία πλαστική σακούλα της αεροπορικής εταιρείας Delta AirLines.

Η κα Τάντλοκ είπε ότι δεν το έβγαλε από τη σακούλα, αντίθετα, το έβγαλε στην τσάντα της για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού της, με προορισμό το Ντένβερ, του Κολοράντο.

Όταν βρέθηκε το μήλο, η κα Τάντλοκ είπε στον αρμόδιο υπάλληλο ότι μόλις το είχε πάρει από την αεροπορική και ρώτησε εάν έπρεπε να το πετάξει ή να το φάει.

Αντ' αυτού, της επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων.

Η κυρία Τάντλοκ έχει δύο επιλογές: μπορεί είτε να πληρώσει το πρόστιμο είτε να το παλέψει δικαστικά.

Σε δηλώσεις της στο KDVR του Ντένβερ, είπε ότι θα πάει την υπόθεση στα δικαστήρια.

«Είναι πραγματικά ατυχές για κάποιον να χρειάζεται να περάσει όλο αυτό και να τον αντιμετωπίζουν σαν εγκληματία για ένα φρούτο» είπε η κα Τάντλοκ.

Εκπρόσωπος της Delta AirLines αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Παρόλα αυτά η εταιρεία εξέδωσε μία ανακοίνωση που έλεγε ότι «ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να ακολουθούν τα πρωτόκολλα των τελωνείων και της φύλαξης των συνόρων των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια