Συρία: Χιλιάδες οικογένειες ανταρτών εγκαταλείπουν θύλακα ανατολικά της Δαμασκού

Συρία: Χιλιάδες οικογένειες ανταρτών εγκαταλείπουν θύλακα ανατολικά της Δαμασκού Facebook Twitter
EPA
0

Σύροι αντάρτες άρχισαν να αποχωρούν από θύλακα στα βορειοανατολικά της Δαμασκού σήμερα με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αξιωματούχο των ανταρτών, υπήρξε συμφωνία για παράδοση της περιοχής, γεγονός που σηματοδοτεί μία ακόμα νίκη για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Η αποχώρηση θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στον ανατολικό θύλακα Καλαμούν, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από το ανατολικό Καλαμούν στο Ιντλίμπ και τη Γιαραμπλούς, ανταρτοκρατούμενο έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία, με 3200 μαχητές και τις οικογένειές τους να αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό πολιορκημένου θύλακα νότια της Δαμασκού.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σύννεφα καπνού πάνω από την συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μέρος του θύλακα που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) , δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την τύχη των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 παλαιστινίων προσφύγων στο Γιαρμούκ και τις γύρω περιοχές.

«Ο εκτοπισμός συνεχίζεται με τους ανθρώπους να μετακινούνται στη γειτονική περιοχή Γιάλντα ... για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Μερικές οικογένειες μένουν στο Γιαρμούκ, είτε επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων είτε επειδή επιλέγουν να παραμείνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες.


«Δεν έχουμε αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση αυτών που βρίσκονται στο Γαρμούκ και τη Γιάλντα είναι αφόρητη».

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ