ΗΠΑ: Κίνα, Ρωσία και Ιράν καταπατούν καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΗΠΑ: Κίνα, Ρωσία και Ιράν καταπατούν καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα Facebook Twitter
EPA
0

Αυστηρή γλώσσα για πολλές κυβερνήσεις διεθνώς χρησιμοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην ετήσια έκθεση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας είναι «ηθικά κατακριτέες» για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καθημερινή βάση εντός των συνόρων τους.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν, οι χώρες αυτές αποτελούν «δυνάμεις αστάθειας». 

Ο Σάλιβαν τόνισε πως στην στρατηγική τους για την Εθνική Ασφάλεια, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως οι διεφθαρμένες και αδύναμες κυβερνήσεις απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα αλλά και τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Ορισμένες κυβερνήσεις αδυνατούν να διατηρήσουν την ασφάλεια και να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών τους, ενώ άλλες είναι απλώς απρόθυμες (...) περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης, επιτρέποντας ή ασκώντας βία σε βάρος μελών θρησκευτικών, εθνοτικών και άλλων μειονοτικών ομάδων», σημείωσε ο Σάλλιβαν. 

Ο προσωρινός υπουργός διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν όσους αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία σε όλον τον κόσμο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ