Συρία: Η έρευνα των εμπειρογνωμόνων για τα χημικά όπλα στη Ντούμα δεν έχει αρχίσει ακόμη

Συρία: Η έρευνα των εμπειρογνωμόνων για τα χημικά όπλα στη Ντούμα δεν έχει αρχίσει ακόμη Facebook Twitter
0

Το έργο των ειδικών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στη Ντούμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, σύμφωνα με τον σύρο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Τζααφάρι, οι ειδικοί του ΟΑΧΟ αναμένουν το «πράσινο φως» από στελέχη του ΟΗΕ αρμόδια για την ασφάλεια, προκειμένου να αρχίσουν την έρευνά τους για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα.

Μια ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ μπήκε στη Ντούμα την Τρίτη για να αποτιμήσει εάν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ θα μπορούσαν να μεταβούν εκεί σήμερα, Τετάρτη, διευκρίνισε ο σύρος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στη Συρία.

Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει πως εισήλθαν στη Ντούμα «ειδικοί της επιτροπής για τα χημικά όπλα».

Αλλά ο Τζααφάρι ξεκαθάρισε ότι αυτή που μπήκε στη Ντούμα ήταν μια «ομάδα ασφάλειας του ΟΗΕ», η οποία ήθελε «να αποτιμήσει την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο» και «εάν η ομάδα συμπεράνει πως η κατάσταση είναι εντάξει στην Ντούμα, τότε η αποστολή των ερευνητών θα αρχίσει το έργο της αύριο» (σ.σ. σήμερα Τετάρτη).

«Η συριακή κυβέρνηση κάνει όλα όσα μπορεί για να διευκολύνει το έργο της αποστολής», πρόσθεσε ο Τζααφάρι απευθυνόμενος στο ΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ