Σόου με αρκούδα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρωσίας προκαλεί οργή

Σόου με αρκούδα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρωσίας προκαλεί οργή Facebook Twitter
1

Την έντονη αντίδραση και καταδίκη των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η εμφάνιση μιας αρκούδας σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρωσίας.

Η αρκούδα που ονομάζεται Tim και προέρχεται από τσίρκο εκπαιδεύτηκε ώστε να δώσει την μπάλα στον διαιτητή στον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Mashuk-KMV και Angusht. 

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο διαιτητής παίρνει από την αρκούδα τη μπάλα και αυτή συνέχεια αρχίζει να χτυπά παλαμάκια, καθισμένη στα πίσω πόδια της. 

Σόου με αρκούδα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρωσίας προκαλεί οργή Facebook Twitter

Ακτιβιστές από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισαν «απάνθρωπη» την «παράσταση» της αρκούδας.

«Εκτός από απάνθρωπο και εντελώς άσχετο, το να χρησιμοποιείς μια αρκούδα ως φυλακισμένο υπηρέτη για την παράδοση μια μπάλας είναι και άκρως επικίνδυνο», σχολίασε η Elisa Allen, διευθύντρια της Peta, μιλώντας στο BBC Sport. «Η αρκούδα είναι το σύμβολο της Ρωσίας, οπότε ελπίζουμε ο κόσμος να δείξει μερική συμπόνοια και εθνική υπερηφάνεια και να σταματήσει να τις κακοποιεί», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Brian da Cal, διευθυντής της οργάνωσης Four Paws UK, είπε: «Παρόλο που κάποιοι βρίσκουν "διασκεδαστική" αυτήν την θλιβερή σκηνή, δεν υπάρχει τίποτα εύθυμο σε μια τέτοιου είδους κακοποίηση. Οι αρκούδες είναι άγρια ζώα και κατά συνέπεια έχουν πολύ συγκεκριμένες και περίπλοκες ανάγκες. Το να είναι αλυσοδεμένες, φιμωμένες και αναγκασμένες να εκτελέσουν αφύσικες ενέργειες μπροστά από μεγάλα, θορυβώδη πλήθη ανθρώπων τους προκαλεί τεράστιο στρες και μπορεί να έχει ανείπωτες συνέπειες σε αυτά τα ζώα, τόσο ψυχολογικές όσο και σωματικές».

Από την πλευρά της η FIFA διέψευσε κατηγορηματικά πως η αρκούδα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ