Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία

Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία Facebook Twitter
2

Τα οφέλη που προσφέρουν οι μετανάστες στην οικονομία της Αυστραλίας υπογραμμίζει εσωτερική κυβερνητική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ανάλυση Ανθρωπίνων Πόρων και Εσωτερικών Υποθέσεων μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη να περιορισθεί η μετανάστευση, δείχνοντας απεναντίας ότι οι νέες αφίξεις περισσότερο ωφέλησαν, παρά επιβράδυναν, την οικονομία της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, η μελέτη κατέδειξε ότι οι εξειδικευμένοι μετανάστες συνέβαλαν δραστικά στην αύξηση του πλούτου της χώρας χωρίς να διάγουν οι ίδιοι πλούσιο βίο, και χωρίς να έχουν κλέψει τις δουλειές των ντόπιων.

Εκτιμάται επίσης ότι η εισροή μεταναστών στην Αυστραλία το διάστημα 2014-2015 θα αποφέρει 10 δισ. δολάρια Αυστραλίας (7,77 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στον προϋπολογισμό της χώρας τις επόμενες πέντε δεκαετίες.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν μάλιστα ότι εάν μειωθεί ο σημερινός ρυθμός άφιξης των μεταναστών, θα υπάρξουν «επιπτώσεις μεγάλης εμβέλειας» στην οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μελέτη είδε το φως της δημοσιότητας σε μία χρονική στιγμή που κορυφώνεται η πολιτική συζήτηση για το τρέχον ετήσιο όριο εισόδου 190.000 μεταναστών.

Στις αρχές του 2018 ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ ζήτησε να μειωθεί το όριο σε 110.000 μετανάστες ετησίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μετανάστες ενισχύουν την τοπική οικονομία κατά 1% ετησίως, αυξάνοντας το συνολικό και το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Αυστραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM