Ανακοίνωση για την Μπάρμπαρα Μπους: Σε σοβαρή κατάσταση, αρνείται να συνεχίσει την ιατρική φροντίδα

Ανακοίνωση για την Μπάρμπαρα Μπους: Σε σοβαρή κατάσταση, αρνείται να συνεχίσει την ιατρική φροντίδα Facebook Twitter
0

Η υγεία της Μπάρμπαρας Μπους, της συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, επιδεινώνεται ραγδαία και η ίδια αποφάσισε να διακόψει τη νοσηλεία της.

Τις εξελίξεις γνωστοποίησε το γραφείο του πρώην προέδρου με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Χιούστον της Πολιτείας Τέξας την Κυριακή.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ (1989-1993) είναι 92 ετών. Ο σύζυγός της, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι 93, ενώ ο γιος της Τζορτζ Ουόκερ, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι 71.

Η Μπους είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που είδε τον σύζυγο αλλά και τον γιο της να αναλαμβάνουν το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Η Μπους αποφάσισε στο εξής να λαμβάνει μόνο «παρηγορητική θεραπεία και φροντίδα », σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για την Μπάρμπαρα Μπους: Σε σοβαρή κατάσταση, αρνείται να συνεχίσει την ιατρική φροντίδα Facebook Twitter

Το σύντομο δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζει την πάθηση της Μπους, απλά αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα είχε εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Κατά το CNN, η Μπους πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι της προσφέρονται φροντίδες στο σπίτι της. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις παθήσεις της. Η Μπους φέρεται να πάσχει από τη νόσο Γκρέιβς, αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι «ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία προσεύχονται για όλη την οικογένεια Μπους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ