Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία - Οι πρώτες εικόνες

Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία - Οι πρώτες εικόνες Facebook Twitter
0

Σε σωρό ερειπίων έχει μετατραπεί το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Το κτίριο, το οποίο η Δύση εκτιμούσε ότι αποτελούσε ένα από τα κέντρα στα οποία πραγματοποιούνταν η έρευνα και ανάπτυξη των χημικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στη Ντούμα της Συρίας, βρίσκεται στην περιοχή Μπαρζάχ της Δαμασκού και φαίνεται ότι δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα.

Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία - Οι πρώτες εικόνες Facebook Twitter

Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν  είχαν στόχο «το κύριο κέντρο έρευνας» και «δύο κέντρα παραγωγής» του «παράνομου χημικού προγράμματος» του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε  η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Επλήγη η δυνατότητα ανάπτυξης, τελειοποίησης και παραγωγής χημικών όπλων», πρόσθεσε στη δήλωση που έκανε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. «Ο στόχος είναι απλός: να εμποδισθεί το καθεστώς να χρησιμοποιήσει και πάλι χημικά όπλα», δήλωσε.

Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Συρία - Οι πρώτες εικόνες Facebook Twitter

«Οι υποδομές που έγιναν στόχοι χρησίμευαν για την ανάπτυξη και την παραγωγή ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτωθούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Συρίας σε περιφρόνηση όλων των κανόνων του δικαίου και του πολιτισμού», επέμεινε.

«Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση και αρνούμαστε κάθε λογική στρατιωτικής κλιμάκωσης, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φροντίσαμε με τους συμμάχους μας να έχουν ειδοποιηθεί οι Ρώσοι εκ των προτέρων», υπογράμμισε η υπουργός.

To Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας ήταν μόνο ένας από τους επιλεγμένους στόχους της συντονισμένης επίθεσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ