Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς, Γάλλους και Τσέχους διπλωμάτες

Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς, Γάλλους και Τσέχους διπλωμάτες Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία θα απελάσει τέσσερις Γερμανούς και τέσσερις Γάλλους διπλωμάτες απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από το Βερολίνο και το Παρίσι.

«Η απόφαση της Μόσχας δεν μας εκπλήσσει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατυπώσουμε τη λύπη μας και να υπενθυμίσουμε ότι έως αυτήν την ώρα η Ρωσία αρνείται να προσκομίσει τα στοιχεία που αναμένονται και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στο Σάλσμπερι», σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας γνωστοποίησε ότι τρεις Τσέχοι διπλωμάτες απελάθηκαν από τη Ρωσία.

  

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας χαρακτήρισε «λυπηρή» την απάντηση της Ρωσίας στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, επισημαίνοντας πως η Μόσχα παραβίασε το διεθνές δίκαιο καθώς δηλητηρίασε τον Σκριπάλ και την κόρη του σε βρετανικό έδαφος.

«Είναι λυπηρό, αλλά δεδομένης της προηγούμενης συμπεριφοράς της Ρωσίας, αναμέναμε μια (τέτοια) απάντηση» είπε μια εκπρόσωπος τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των απελάσεων διπλωματών από χώρες της Δύσης.

Η αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό συμπέρασμα παρά μόνο ότι το ρωσικό κράτος είναι υπεύθυνο.

Η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τη Συνθήκη για τον Έλεγχο των Χημικών Όπλων και οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν χώρες από ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνύουν το βάθος της ανησυχίας της διεθνούς κοινότητας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM