Σχολείο στις ΗΠΑ οπλίζει με πέτρες τους μαθητές στην τάξη για την αντιμετώπιση εισβολέα

Σχολείο στις ΗΠΑ οπλίζει με πέτρες τους μαθητές στην τάξη για την αντιμετώπιση εισβολέα Facebook Twitter
0

Σχολείο σε αγροτική συνοικία στην Πενσυλβάνια οπλίζει δασκάλους και μαθητές με πέτρες ως έσχατη λύση αντιμετώπισης σε περίπτωση εισβολής ενόπλου.

Κάθε τάξη του σχολείου θα έχει έχει έναν κάδο πέντε λίτρων γεμάτο πέτρες, δήλωσε ο David Helsel, ο επιθεωρητής του σχολείου της περιοχής Blue Mountain.

«Προσπαθούμε πάντα να βρούμε νέους τρόπους για να κρατήσουμε τους μαθητές μας ασφαλείς», δήλωσε ο Helsel, προσθέτοντας ότι οι πέτρες αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του συνολικού σχεδίου ασφάλειας της περιοχής.

«Το να τον πετροβολήσουμε είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος άμυνας από το να συρθούμε κάτω από τα θρανία και δίνει σε μαθητές και δασκάλους την ευκαιρία να αμυνθούν», είπε ο σχολικός επιθεωρητής. Η περιοχή διαθέτει περίπου 2.700 μαθητές σε τρία νηπιαγωγεία, ένα  δημοτικό και ένα γυμνάσιο.

Το προσωπικό και οι φοιτητές στην περιοχή Blue Mountain έχουν εκπαιδευτεί σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται "ALICE" το οποίο σημαίνει συναγερμός, κλείδωμα, ενημέρωση, αντιμετώπιση και εκκένωση.

Ο Helsel είπε ότι οι πέτρες είναι μέρος του σχεδίου για καταπολέμηση εισβολέα στην τάξη ενώ οι κάδοι φυλάσσονται σε ντουλάπες μέσα στο χώρο.

Ο Kenneth Trump, πρόεδρος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Σχολείων του Κλίβελαντ, χαρακτήρισε παράλογη και επικίνδυνη την απόφαση.

Είπε ότι οι πρακτικές αυτές κάλυπταν μια συναισθηματική ανάγκη ασφάλειας, αλλά δεν θα βελτίωναν στην ουσία την ασφάλεια.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές πάντως εμφανίζονται να υποστηρίζουν το σχέδιο, προσθέτοντας ότι το να πετάνε πέτρες σε έναν εισβολέα είναι καλύτερη λήψη από τη ρίψη βιβλίων ή μολυβιών.

Οι γονείς υποστηρίζουν επίσης το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το φθινόπωρο.

«Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνουμε δημιουργικοί, πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε στην WNEP-TV η Dori Bornstein, μητέρα ενός μαθητή.

Η κίνηση έρχεται μετά το τραγικό θάνατο 17 μαθητών από ένοπλη επίθεση στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas της Φλόριντα τον προηγούμενο μήνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM