Στη φυλακή διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια για εξύβριση του Ερντογάν

Στη φυλακή διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια για εξύβριση του Ερντογάν Facebook Twitter
0

Μια διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης το 2016, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια προσβλητική χειρονομία ενώ ερμήνευε το εν λόγω τραγούδι, περιέγραψε η Hurriyet.

Στο βίντεο από την παράσταση εμφανίζεται η Ολτζάι να αλλάζει τους στίχους του τραγουδιού της και να τραγουδάει «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πάντα είναι κενά, τα πάντα είναι ψέματα, η ζωή θα τελειώσει κάποια ημέρα και εσύ θα πεις "είχα ένα όνειρο"», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η Ολτζάι απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε το όνομα του Ερντογάν διότι ταίριαζε ρυθμικά και δεν είχε κανένα «απώτερο υβριστικό κίνητρο».

Εξήγησε επίσης ότι η χειρονομία που έκανε απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο από το κοινό.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τραγουδίστρια είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.620 λιρών (2.200 ευρώ) επειδή «εξύβρισε έναν κρατικό αξιωματούχο» το 2010.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ