Η επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ οδήγησε και δεύτερο Βρετανό αστυνομικό στο νοσοκομείο

Η επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ οδήγησε και δεύτερο Βρετανό αστυνομικό στο νοσοκομείο Facebook Twitter
EPA
0

Ένας αστυνομικός, ο δεύτερος κατά σειρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τη χημική επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ, σύμφωνα με τη Mail Online.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα συμπτώματα του είναι μικρής έκτασης και περιορίζονται σε ερεθισμό του δέρματος. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορεί ανοικτά τη Ρωσία για την επίθεση και προχώρησε στην απέλαση 23 διπλωματών από τη ρωσική πρεσβεία, μια ενέργεια την οποία ανταπέδωσε η Μόσχα με ισάριθμες απελάσεις. 

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση εναντίον του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, που παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, αφού τους βρήκαν αναίσθητους την 4η Μαρτίου, σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ο αστυνομικός που είχε σπεύσει από τους πρώτους στο σημείο που βρέθηκαν τα θύματα με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με παράγωγα της χημικής ουσίας, έχει και πάλι τις αισθήσεις του και δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.


Σχετικά με τον δεύτερο αστυνομικό, οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου και του Ουιλθσάιρ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Mail Online, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ