Νεκρός ο κύριος ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Γάζα

Νεκρός ο κύριος ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Γάζα Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED SABER
0

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ράμι Χαμντάλα στη λωρίδα της Γάζας στις 13 Μαρτίου, υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη σύλληψή του σήμερα, ανακοίνωσε η Χαμάς.

Ένας άνδρας που φέρεται ως συνεργός του υπόπτου σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια της επιδρομής, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς.

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

Νωρίτερα αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει τον κύριο ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ράμι Χαμντάλα έπειτα από μάχη με πυροβόλα όπλα, κατά την οποία δύο αξιωματικοί ασφαλείας σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ύποπτος είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν περικυκλώσει το κρησφύγετό του στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν είχε προσθέσει ο αξιωματούχος.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Χαμντάλα και τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ από τη Γάζα στις 13 Μαρτίου. Οι δύο αξιωματούχοι δεν έπαθαν τίποτε.

Τη Δευτέρα (20/3) ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επέρριψε στη Χαμάς την ευθύνη για την έκρηξη.

Τα σχόλιά του έθεσαν σε κίνδυνο τις προσπάθειες συμφιλίωσης για τον τερματισμό της δεκαετούς αντιπαράθεσης ανάμεσα στην παράταξή του, τη Φάταχ, και την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που κυριαρχεί στη Γάζα.

Η Χαμάς είχε ανακοινώσει αμοιβή 5.000 δολαρίων σε όποιον έδινε πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο ύποπτος. Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν είχε σχέση με κάποια οργάνωση μαχητών.

Ο Αμπάς, που έχει την έδρα του στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία για ενδεχόμενη ανάμιξη της Χαμάς στην απόπειρα κατά της ζωής του Χαμντάλα, δήλωσε ωστόσο πως δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς ότι θα διερευνήσει έντιμα το περιστατικό και πως σημειώθηκε «μηδενική» πρόοδος στη διαδικασία της συμφιλίωσης, η οποία είχε επιτευχθεί με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση.

Η Χαμάς κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας από δυνάμεις πιστές στη Φάταχ το 2017.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ