Ισόβια στον αιτούντα άσυλο για το βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία

Ισόβια στον αιτούντα άσυλο για το βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία Facebook Twitter
3

Ένας αιτών άσυλο, ο οποίος δήλωνε Αφγανός, καταδικάστηκε σήμερα στη Γερμανία σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο μιας φοιτήτριας το 2016.

Δικαστήριο του Φρίμπουργκ δίκαζε από τον Σεπτέμβριο τον Χουσέιν Χαβαρί για τον βιασμό και τον φόνο τον Οκτώβριο του 2016 της Μαρία Λάντενμπούργκερ, μιας φοιτήτριας ιατρικής 19 ετών.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη νεαρή κινούμενος «από παρόρμηση».

Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα την ώρα που το θύμα επέστρεφε από ένα πάρτι και ήταν ιδιαίτερα βίαιη: αφού τη δάγκωσε στο στήθος και στο μάγουλο, ο Χαβαρί προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Μόλις έπεσε αναίσθητη, την βίασε επανειλημμένα, προτού την εγκαταλείψει στις όχθες ενός ποταμού όπου και πνίγηκε.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον Χαβαρί, τον οποίο είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ ταυτοποιήθηκε και το DNA στον τόπο του εγκλήματος.

Το έγκλημα αυτό είχε προκαλέσει σοκ και αγανάκτηση στη Γερμανία, ένα χρόνο μετά την απόφαση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να δεχθεί πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η ακροδεξιά εκμεταλλεύθηκε το έγκλημα αυτό για να καταγγείλει την πολιτική αυτή της Μέρκελ και να προβάλει τον κίνδυνο που αποτελούν για τη Γερμανία οι πρόσφυγες.

«Στο εδώλιο βρίσκεται ένας κατηγορούμενος, όχι η μεταναστευτική πολιτική» της Γερμανίας, είχε τονίσει από την αρχή της δίκης ο εισαγγελέας Έκαρτ Μπέργκερ.

Ο Χαβαρί έφτασε στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2015, όπου δήλωσε ότι είναι Αφγανός ηλικίας 16 με 17 ετών.

Την περίοδο που διέπραξε το έγκλημα δεν είχε ακόμη εξεταστεί το αίτημά του για άσυλο, καθώς οι αρχές δεν είχαν προλάβει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων.

Στη διάρκεια της δίκης εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι τελικά η ηλικία του είναι μεταξύ 21 και 29 ετών και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δήλωσε δύο χρόνια μικρότερος για να επωφεληθεί από το καθεστώς του ασυνόδευτου ανήλικου.

Εξάλλου τέθηκε εν αμφιβόλω και η υπηκοότητά του, καθώς ένας αστυνομικός δήλωσε ότι τα δεδομένα στο κινητό του τηλέφωνο υποδεικνύουν ότι κατάγεται από το Ιράν. Έτσι το δικαστήριο κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του στο Ιράν, αν και ο ίδιος ο Χαβαρί είχε δηλώσει ότι τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν.

Η υπόθεση έφερε στο φως και τις ελλείψεις στη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Χαβαρί είχε καταδικαστεί το 2013 σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Ελλάδα, την οποία είχε ρίξει από έναν γκρεμό στην Κέρκυρα. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα χάθηκαν τα ίχνη του.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Ελλάδα: η χώρα που απελευθερώνει δολοφόνους, ληστές και βιαστές κάθε εθνικότητας, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να υπάρχει χώρος κράτησης για τους Έλληνες πολίτες που χρωστάνε στο δημόσιο...
Ο Χαβαρί είχε καταδικαστεί το 2013 σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Ελλάδα, την οποία είχε ρίξει από έναν γκρεμό στην Κέρκυρα. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα χάθηκαν τα ίχνη του. Πηγή: www.lifo.grσοκ. 2 χρονια για δολοφονια;2 χρονια για δολοφονια;