Οκτώ μήνες φυλακή στην 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Οκτώ μήνες φυλακή στην 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε σήμερα ένα ισραηλινό στρατοδικείο στην Παλαιστίνια έφηβη που μετατράπηκε σε σύμβολο και ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους στον αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής, αφού κατέληξε σε συμφωνία να «δηλώσει ένοχη».

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Άχεντ Ταμίμι, που τότε ήταν 16 ετών χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ.

Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.

Η 17χρονη σήμερα Ταμίμι θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, καθώς στην ποινή της περιλαμβάνεται και το διάστημα τριών μηνών της προφυλάκισής της από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την απόφαση.

Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα σύστημα κατοχής», φώναξε η Ταμίμι σε δημοσιογράφους στο στρατοδικείο της Οφέρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν την έκδοση της απόφασης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ