Αμερικανός Υπ. Άμυνας: Η Ρωσία επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος

Αμερικανός Υπ. Άμυνας: Η Ρωσία επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
1

Η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία δείχνει ότι η Ρωσία «επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος», εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις.

«Ανέκαθεν επιθυμούσαμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία όταν αυτό ήταν δυνατό», είπε ο Μάτις όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική προεδρία.

«Δυστυχώς, (οι Ρώσοι) επέλεξαν τελευταία να είναι στρατηγικοί αντίπαλοι, από αυτό που συνέβη στη Βρετανία, μέχρι αυτά που είδαμε στην Ουκρανία και την Κριμαία», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον Νορβηγό ομόλογό του Φρανκ Μπάκε-Γιένσεν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της δηλητηρίασης του Σκριπάλ.

Ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι «ανοιχτές» στο ενδεχόμενο συνεργασίας και ότι επιθυμούν «την ειρήνη και τη σταθερότητα» αλλά ταυτόχρονα «υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Εντάξει οι τύποι είναι για γέλια. Η Τουρκία ξεκινά πόλεμο με τον μισό πλανήτη, και οι αμερικάνοι ασχολούνται ακόμα με τη Ρωσία. Γελάει ο κόσμος δηλαδή. Έλεος!!!! Πόσο ακόμα να γίνει προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία για τις πηγές ενέργειας που διαθέτει;