Τσίπρας και Αναστασιάδης θα ενημερώσουν τους ευρωπαίους ηγέτες για τις εντάσεις με Τουρκία

Τσίπρας και Αναστασιάδης θα ενημερώσουν τους ευρωπαίους ηγέτες για τις εντάσεις με Τουρκία Facebook Twitter
0

Για τις εντάσεις με την Τουρκία θα ενημερώσουν τους ευρωπαίους ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, η οποία προήδρευσε του σημερινού συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί γιατί πρόκειται για μια «θετική» συνάντηση. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης, εάν η Σύνοδος στη Βάρνα θα πραγματοποιηθεί, η Ζαχαρίεβα σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε σήμερα και ότι οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη.

Σημείωσε επίσης ότι οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, για τη «δύσκολη κατάσταση» μετά το περιστατικό στην κυπριακή ΑΟΖ και για τις «εντάσεις» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σχετικά με τους συλληφθέντες στρατιώτες.

«Η σημερινή συζήτηση έδειξε ότι αυτή συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και είναι θετικό ότι θα πραγματοποιηθεί», είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, προσθέτοντας ότι για την ώρα δεν προγραμματίζεται η ακύρωση της Συνόδου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ