Ρωσία: Δεν θεωρούμε «μη φιλική ενέργεια» τη σιωπή του Τραμπ αντί συγχαρητηρίων

Ρωσία: Δεν θεωρούμε «μη φιλική ενέργεια» τη σιωπή του Τραμπ αντί συγχαρητηρίων Facebook Twitter
EPA
0

Το Κρεμλίνο επιχειρεί να διασκευάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με την ψυχρή στάση του Λευκού Οίκου στην επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν, για τέταρτη φορά, στο προεδρικό αξίωμα. 

Όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα δεν εκλαμβάνει ως «μη φιλική ενέργεια» την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ να μη συγχαρεί τον Ρώσο ομόλογό του. 

Μάλιστα ο Πεσκόφ έφτασε στο σημείο να απαριθμήσει ακόμα και πιθανούς λόγους για τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος - και πληθώρα άλλων δυτικών ηγετών - δεν συνεχάρησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να το κάνουν.  

Μέρκελ και Μακρόν, συνεχάρησαν εν τέλει τον Ρώσο πρόεδρο με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης έχουν ψυχρανθεί μετά την δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι. 

«Ο πρόεδρος Πούτιν παραμένει ανοικτός στην εξομάλυνση των σχέσεων με τους Αμερικανούς εταίρους μας», υπογράμμιζε ο Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει μεγάλο αριθμό συγχαρητηρίων από ξένους ηγέτες. Κάποιοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά λόγω του προγράμματός τους, άλλοι για διαφορετικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος να υπερβάλλουμε», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM