Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα μποϊκοτάρει τις εκλογές

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα μποϊκοτάρει τις εκλογές Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο (EPA)
1

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις «νόθες και παράνομες» προεδρικές εκλογές της 22ης Απριλίου, εξαιτίας των αθέμιτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.


Η αναμενόμενη ανακοίνωση του συνασπισμού «Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας», στον οποίο συμμετέχουν τα τρία μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανοίγει τον δρόμο για την επανεκλογή του Μαδούρο.

Οι δύο ισχυρότεροι αντίπαλοι του προέδρου της χώρας, ο Ενρίκε Καπρίλες και ο Λεοπόλδο Λόπες έχουν αποκλειστεί από τις πρόωρες προεδρικές εκλογές, ενώ έχει απαγορευτεί στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Mesa de Unidad Democratica» (MUD) και σε κάποια από τα κύρια κόμματα που τον απαρτίζουν να συμμετάσχουν με τα ονόματά τους.

«Η πρόωρη εκδήλωση που ανακοινώθηκε για τις 22 Απριλίου στην οποία απουσιάζουν οι κατάλληλες συνθήκες, είναι μια επίδειξη της κυβέρνησης να δώσει μια εντύπωση της νομιμότητας, την οποία δεν έχει, εν μέσω της αγωνίας και των δεινών των Βενεζουελάνων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του συνασπισμού, αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Εξ ονόματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βενεζουελάνων, προκαλούμε την κυβέρνηση του Μαδούρο να αναμετρηθεί με τους πολίτες σε πραγματικές εκλογές» αργότερα το 2018, προσθέτει η ανακοίνωση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια