Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στη ρώσικη εκκλησία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στη ρώσικη εκκλησία Facebook Twitter
EPA
0

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση έξω από εκκλησία, στο Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας, που στοίχισε τη ζωή σε 5 γυναίκες, το μεσημέρι.

Στις 16:30μ.μ (τοπική ώρα) ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους πιστών που εξέρχονταν από εκκλησία στο  σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 5, μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Tο πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, μετέδωσε την ανάληψη ευθύνης χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε τέσσερα από τα θύματά του, στην έξοδο μιας ορθόδοξης εκκλησίας, πριν πέσει ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Άλλη μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, λίγο αργότερα, στο νοσοκομείο, όπως γνωστοποίησε η Ζαλίνα Μουρταζαλίεβα, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός ιερέα, ο δράστης φώναζε «Αλλαχού Άκμπαρ», πριν ανοίξει πυρ και, εκτός από την καραμπίνα, κράδαινε και ένα μαχαίρι.

«Όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς, κλείσαμε γρήγορα τις πόρτες για να μην μπει μέσα» στο ναό.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν επιπλέον 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί που επιχείρησαν να εξουδετερώσουν τον δράστη, 23 ετών.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η σορός ενός άνδρα, που περιγράφεται ως ο δράστης, με γενειάδα και στρατιωτική περιβολή.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM