Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία

Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία Facebook Twitter
Eliot Stein
0

Μια βελανιδιά 500 ετών έξω από την πόλη Οϊτίν της Γερμανίας, φέρνει κοντά ανθρώπους που δεν έχουν σύντροφο για περισσότερο από έναν αιώνα και φέρεται ότι είναι υπεύθυνη για περισσότερους από 100 γάμους.

Βαθιά στο δάσος Dodauer στη βόρεια Γερμανία, 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αμβούργου, ένας ταχυδρόμος περπατά κάθε μέρα ανάμεσα στα δέντρα φθάνοντας σε ένα ξέφωτο. Εκεί σκαρφαλώνει σε μία ξύλινη σκάλα τριών μέτρων για να παραδώσει ένα μωβ φάκελλο σε μία βελανιδιά ηλικίας 500 ετών.

Γνωστό ως η βελανιδιά των ερωτευμένων (the Bridegroom's Oak), αυτό το αρχαίο δέντρο έξω από την πόλη Οϊτίν φέρεται ότι είναι υπεύθυνη για τη γνωριμία αγνώστων πολύ πριν το Tinder και ευθύνεται για περισσότερους από 100 γάμους. Σήμερα, άνθρωποι από όλο τον πλανήτη γράφουν γράμματα με παραλήπτη το δέντρο, ελπίζοντας ότι θα βρουν σύντροφο.

Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία Facebook Twitter
Eliot Stein

«Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό και ρομαντικό σε αυτό» είπε ο 72χρονος ταχυδρόμος Καρλ Χάινζ Μάρτενς, ο οποίος παραδίδει γράμματα στο δέντρο εδώ και 20 χρόνια, από το 1984. «Στο διαδίκτυο, γεγονότα και ερωτήσεις ταιριάζουν τους ανθρώπους, αλλά στο δέντρο, είναι μια όμορφη σύμπτωση - σαν μοίρα».

Αν και έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον, ο Μάρτενς διατηρεί ένα λεύκωμα γεμάτο με φωτογραφίες. γράμματα και αποκόμματα εφημερίδων από την εποχή που ήταν ο επίσημος «αγγελιοφόρος της αγάπης».

Στα 20 χρόνια υπηρεσίας του στη βελανιδιά, ο Μάρτενς έχει παραδώσει επιστολές από έξι ηπείρους, συχνά σε γλώσσες που δεν καταλάβαινε. Εξήγησε ότι στις μέρες μας ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για το δέντρο, πριν από 128 χρόνια ήταν ένα μυστικό που μοιράζονταν δύο ερωτευμένοι.

Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία Facebook Twitter
Karl-Heinz-Martens)

Το 1890, ένα κορίτσι από την περιοχή, που ονομαζόταν Μίνα ερωτεύτηκε έναν νεαρό σοκολατοποιό, τον Βίλχελμ. Ο πατέρας της, της απαγόρευε να τον βλέπει έτσι οι δυο τους άρχισαν να μοιράζονται κρυφά επιστολές τις οποίες άφηναν σε μία κουφάλα στον κορμό του δέντρου. Ένα χρόνο μετά ο πατέρας της Μίνα επιτέλους έδωσε την άδειά του να παντρευτούν και οι δύο τους αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους στις 2 Ιουνίου 1891 κάτω από τη βελανιδιά.

Η ιστορία του ζευγαριού έγινε σύντομα γνωστή και ελπιδοφόροι ρομαντικοί σε ολόκληρη τη Γερμανία, που δεν είχαν τύχη να βρουν σύντροφο σε μπυραρίες ή αίθουσες χορού άρχισαν να γράφουν ερωτικές επιστολές στη βελανιδιά.

Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία Facebook Twitter
Archiv TI Eutin

Το δέντρο ήταν ο παραλήπτης τόσης αλληλογραφίας, που το 1927, η γερμανική ταχυδρομική υπηρεσία Deutsche Post όρισε ταχυδρόμο και ταχυδρομικό κώδικα αποκλειστικά για το δέντρο. Τοποθέτησε επίσης και σκάλα για το γραμματοκιβώτιο, έτσι ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να το ανοίξει, να διαβάσει και να απαντήσει στις επιστολές.

Ο μόνος κανόνες εξηγεί ο Μάρτενς είναι ότι εάν ανοίξεις ένα γράμμα στο οποίο δεν θέλεις να απαντήσεις, πρέπει να το τοποθετήσεις πάλι πίσω στο δέντρο για να το βρει κάποιος άλλος.

Η πιο παλιά και ρομαντική υπηρεσία γνωριμιών, ηλικίας 128 χρόνων, βρίσκεται στη Γερμανία Facebook Twitter
Eliot Stein

Το δέντρο παραλαμβάνει περίπου 1.000 επιστολές το χρόνο ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Deutsche Post. «Τα περισσότερα έρχονται το καλοκαίρι. Υποθέτω τότε είναι που όλοι θέλουν να ερωτευτούν», είπε.

Υπάρχει ο μύθος ότι μία γυναίκα περπατήσει γύρω από τον κορμό της βελανιδιάς υπό το φως της πανσελήνου ενώ σκέφτεται τον αγαπημένο της, χωρίς να μιλά ή να γελά, τότε θα παντρευτεί μέσα σε ένα χρόνο.

Στις μέρες μας η βελανιδιά Bridegroom παραμένει το μόνο δέντρο στον κόσμο με τη δική του ταχυδρομική διεύθυνση. Έξι ημέρες την εβδομάδα για τα τελευταία 91 χρόνια, ένας ταχυδρόμος διασχίζει το δάσος ανεξαρτήτως συνθηκών. Με βροχή, χιόνι ή ήλιο, σκαρφαλώνει στη σκάλα και τοποθετεί τα γράμματα στο δέντρο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ