Διάγγελμα Τραμπ το απόγευμα για την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα

Διάγγελμα Τραμπ το απόγευμα για την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό με διάγγελμά του σήμερα, μετά την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση με 17 νεκρούς σε λύκειο της Φλόριντας, μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια.

«Ο πρόεδρος θα εκφωνήσει διάγγελμα προς το Έθνος σχετικά με την φοβερή επίθεση στο Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας)» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς.

Σε ένα tweet που έστειλε το πρωί, ο μεγιστάνας επέρριψε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα σε έναν «ψυχικά διαταραγμένο» και την έλλειψη επαγρύπνησης.

«Τόσες ήταν οι ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα ήταν ψυχικά διαταραγμένος, ώστε είχε αποβληθεί από το σχολείο για την κακή και ασταθή συμπεριφορά του. Οι γείτονές του και οι συμμαθητές του γνώριζαν ότι αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πρόβλημα. Να ενημερώνετε πάντα τις αρχές, ξανά και ξανά!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, καθόλου στο πρόβλημα της οπλοκατοχής παρόλο που αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, είχε στην κατοχή του ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και πολλούς γεμιστήρες όταν εισέβαλε στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas χθες λίγο πριν από το σχόλασμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε σήμερα το πρωί οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες «ως φόρο τιμής στα θύματα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ