Το Χόλιγουντ ζητά αλλαγή πολιτικής αναφορικά με την οπλοκατοχή μετά την ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Φλόριντα

Το Χόλιγουντ ζητά αλλαγή πολιτικής αναφορικά με την οπλοκατοχή μετά την ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Φλόριντα Facebook Twitter
EPA/GIORGIO VIERA
4

Χθες, ένας πρώην μαθητής στο Marjory Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ στη Φλόριντα άνοιξε πυρ μέσα στον χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα «πολυάριθμα θύματα». Τουλάχιστον 17, οι νεκροί. Ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησε ένα AR-15, κρατείται.

Αντιδρώντας σε αυτό το οποίο έχει εξελιχθεί σε «επαναλαμβανόμενο θέμα» της καθημερινότητας στις ΗΠΑ, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ «μπήκαν» στο Twitter τους η κάθε μία και ο κάθε ένας και απευθύνουν έκκληση για «λιγότερες προσευχές, πιο αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή και περισσότερη δράση».

«Καμιά δήλωση, καμιά πράξη, κανένας νόμος δεν είναι αρκετός έως ότου βάλουμε τέλος σ' αυτή την επιδημία του ν' ανοίγουν πυρ στα σχολεία» έγραψε, στον λογαριασμό της στο Twitter, η Έλεν ΝτιΤζένερις.

  

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς, γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία «Hunger Games», στην ανάρτησή της στο Twitter μετά το μακελειό στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα χρησιμοποίησε τα hashtag #πολιτικές_και_αλλαγή αλλά και #έλεγχος_όπλων.

Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο τόνισε, επίσης στο Twitter, ότι οι προσευχές «χωρίς τις προσήκουσες ενέργειες» δεν προσφέρουν «τίποτα». «Οι προσευχές χωρίς τις προσήκουσες ενέργειες είναι τα σιωπηλά ψέματα που λέμε, τα οποία δεν ακούει κανένας Θεός και δεν σημαίνουν τίποτα».

Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων».

Όμως ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει ποτέ η νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Η Κιμ Καρντάσιαν συμφωνεί ότι οι προσευχές δεν αρκούν. Θέλει οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «να κάνουν τη δουλειά τους και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς από την παράλογη βία των όπλων». «Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους δασκάλους μας να τους προσφέρουμε ασφάλεια όταν βρίσκονται στο σχολείο», τόνισε.

«Μακελειό στο σχολείο του Πάρκλαντ: AR-15

Μακελειό σε εκκλησία του Τέξας: AR-15

Μακελειό στο Λας Βέγκας: AR-15

Μακελειό σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο: AR-15

Μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ: AR-15

Κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε τουφέκια εφόδου. Σκοτώνουν τα παιδιά μας», έγραψε κάποιος στο Twitter, μια ανάρτηση που έχει γίνει viral.

«Αν μπορούμε να κατηγορούμε τους διακινητές ναρκωτικών για το πρόβλημα των ναρκωτικών, τότε μπορούμε να κατηγορούμε την @NRA για το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών», κατήγγειλε η Πατρίσια Αρκέτ.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Γελάει ο κόσμος με τις βλακείες που γράφουνε οι ακριβοπληρωμένοι σταρ της "ΤινσλΤάουν"Αφού,ενδιαφέρονται για τον περιορισμό των όπλων,της κατοχής αυτών κτλ κτλ κτλ γιατί δεν ξεκινάνε μία καμπάνια (όπως το Me Too) για την μείωση της ένοπλης βίας στις ταινίες του Χόλλυγουντ???????????????
Nα καταργηθεί η οπλοκατοχή γενικά δεν πρόκειται. Καλώς ή κακώς είναι κομμάτι της κουλτούρας και της ιστορίας τους (η ίδια η γέννηση των ΗΠΑ βασίστηκε στο γεγονός ότι οι πολίτες είχαν όπλα), όπως η βότκα για τους Ρώσους ή η γύρος-πίτα για τους Έλληνες. Μπορεί να γίνει πιο ελεγχόμενη σε στυλ Ελβετίας.