Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 14 θύματα- Συνελήφθη ο δράστης (upd)

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 14 θύματα- Συνελήφθη ο δράστης (upd) Facebook Twitter
3

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλόριντα ένας άντρας άνοιξε πυρ στο σχολικό συγκρότημα Marjory Stoneman Douglas High School στην πόλη Πάρκλαντ.

Σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου στο λύκειο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, Robert Runcie, δήλωσε πως υπάρχουν «πολλοί νεκροί» από την επίθεση του ενόπλου, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είναι μάλλον πρώην μαθητής του σχολείου.


Πλάνα από ελικόπτερο έδειξαν επτά αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν λευκό άντρα και μετά να τον βάζουν μέσα σε περιπολικό. Ξένα μέση ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο δράστης συνελήφθη, είδηση που επιβεβαίωσε και το Γραφείο του Σεφίφη κομητείας Μπρόουαρν.


Η αστυνομία συνεχίζει να έχει αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάσουν.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαθητές που είχαν κρυφτεί μέσα στους φοριαμούς για να γλιτώσουν. Κάποιο δημοσίευσαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του σχολείο την στιγμή της επίθεσης.



Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

  

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
ΗΠΑ: Η χώρα/ένωση που αγοράζεις με λευκό ποινικό μητρώο ημιαυτόματο όπλο έναντι 1200$. Και απορούν γιατί έχουν τόσες επιθέσεις σε σχολεία και σε δημόσιες εκδηλώσεις; Απορώ ακόμα γιατί κάποιοι θεωρούν τις ΗΠΑ μια απ' τις καλύτερες χώρες. Έχουν φτώχεια, ρατσισμό, υψηλή εγκληματικότητα, ανεργία και αβεβαιότητα. Τουλάχιστον έτσι μαθαίνουμε.
Πώς έχουμε εμείς το La vache qui rit, κατά τη σχετική, παλιά διαφήμιση? Ε, αυτοί έχουν τα αυτόματα όπλα: "στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στην εκδρομή"! Πολιτισμένος κόσμος, παιδί μου. Όχι εμείς, που βρωμάμε τυρίλα...