Κηπουρός στον Καναδά σκότωσε τουλάχιστον 5 ομοφυλόφιλους- Τους έθαβε στους κήπους που φρόντιζε

Κηπουρός στον Καναδά σκότωσε τουλάχιστον 5 ομοφυλόφιλους- Τους έθαβε στους κήπους που φρόντιζε Facebook Twitter
0

Ένας 66χρονος κηπουρός από το Τορόντο, τον οποίο η αστυνομία του Καναδά χαρακτηρίζει πλέον ως «κατά συρροή δολοφόνο», κατηγορείται πως σκότωσε τουλάχιστον πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες τα τελευταία χρόνια.

Ο Bruce McArthur συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου, στο πλαίσιο μιας έρευνας που αφορούσε την εξαφάνιση των Andrew Kinsman και Selim Esen, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2017.

Και οι δύο άντρες χρησιμοποιούσαν εφαρμογές για ραντεβού (dating apps) στα social media και από την πρώτη στιγμή η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει ιδιαιτέρως ύποπτες τις υποθέσεις εξαφάνισής τους. 

Κηπουρός στον Καναδά σκότωσε τουλάχιστον 5 ομοφυλόφιλους- Τους έθαβε στους κήπους που φρόντιζε Facebook Twitter
Ο Selim Esen, 44, (αριστερά) και ο Andrew Kinsman, 49, (δεξιά), που εξαφανίστηκαν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2017.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Bruce McArthur είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Andrew Kinsman «για αρκετό καιρό» αλλά  μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η φύση της σχέσης του με τον Selim Esen.

Πριν μερικές ημέρες, του ασκήθηκε δίωξη και σήμερα η αστυνομία αποκάλυψε ότι στον κήπο ενός σπιτιού που χρησιμοποιούσε ο 66χρονος ως αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν λείψανα τριών ακόμη ανδρών. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Bruce McArthur είχε καταδικαστεί για επίθεση πριν από δέκα χρόνια και του είχε απαγορευθεί η οπλοκατοχή για μια δεκαετία. 

Κηπουρός στον Καναδά σκότωσε τουλάχιστον 5 ομοφυλόφιλους- Τους έθαβε στους κήπους που φρόντιζε Facebook Twitter
Η αστυνομία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος, λόγω του επαγγέλματός του, είχε πρόσβαση σε πολλούς χώρους πρασίνου όπου θα μπορούσε να έχει θάψει τα θύματά του.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος, λόγω του επαγγέλματός του, είχε πρόσβαση σε πολλούς χώρους πρασίνου όπου θα μπορούσε να έχει θάψει τα θύματά του, σημειώνοντας πως οι έρευνες θα διευρυνθούν, ώστε να συμπεριλάβουν όλες τις εξαφανίσεις, από το 2010 και μετά, ομοφυλόφιλων ανδρών στο Τορόντο.

«Ο Bruce McArthur θεωρείται ύποπτος για τους πέντε φόνους και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφονό (...) που λάμβανε μέτρα για να καλύψει τα ίχνη του», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Hank Idsinga, επικεφαλής των ερευνών, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα θύματά του που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

 

Οι αρχές θεωρούν πως ο 66χρονο κηπουρός ευθύνεται επίσης για την δολοφονία των Majeed Kayhan, Soroush Marmudi και Dean Lisowick. Να σημειωθεί πως οι οικογένειες των τεσσάρων από τους πέντε άνδρες είχαν δηλώσει την εξαφάνισή τους.

Τα περισσότερα από τα θύματα κατάγονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής και ήταν ηλικίας 40-50 ετών. 

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει περίπου 30 κήπους ή ιδιοκτησίες, σε διάφορες περιοχές της πόλης, και θέλουν να τους ερευνήσουν γιατί εικάζουν ότι ενδέχεται να βρουν εκεί και άλλα θύματα. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερα (θύματα) αλλά δεν έχω ιδέα πόσα», πρόσθεσε ο Hank Idsinga.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM