Τραμπ και Jay Z ξεκίνησαν «πόλεμο» στο Twitter

Τραμπ και Jay Z ξεκίνησαν «πόλεμο» στο Twitter Facebook Twitter
0

Τίποτα δεν αφήνει ασχολίαστο, στο Twitter, o Ντόναλντ Τραμπ, που το πρωί της Κυριακής απάντησε στον δημοφιλή ράπερ Jay Z, για τις χθεσινές αναφορές του καλλιτέχνη στον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Ο Jay Z, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στο Van Jones Show, για την καριέρα του αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του Τραμπ.

Όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον Jay Z πως αισθάνεται για τις φήμες που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αποκαλέσει «απόπατους» όλες τις αφρικανικές χώρες, ο ράπερ απάντησε πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί από ένα πρόεδρο είναι απογοητευτικοί και επίπονοι.

«Όλοι είναι θυμωμένοι. Είναι λες και κοιτάζει αφ' υψηλού όλους τους ανθρώπους που μένουν στην Αφρική».

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις διαρροές για ρατσιστικά σχόλια για αλλά ο Jay Z θεωρεί πως αυτός είναι ο τρόπος που μιλούν «ορισμένοι άνθρωποι πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο ράπερ συνέκρινε αυτό το σχόλιο με μία ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην ιδιοκτήτη των LA Clippers, Ντόναλντ Στέρλινγκ, που οδήγησε στην απομάκρυνσή του και την δημόσια κατακραυγή.

Η τιμωρία του οδήγησε όλους τους άλλους κρυφο-ρατσιστές πίσω στις τρύπες τους, σχολίασε ο ράπερ.

«Δεν έχει διορθωθεί τίποτα. Απλώς ψεκάσατε με άρωμα τον κάδο των σκουπιδιών (...) Αν δεν πετάξεις τα σκουπίδια και απλώς τα καμουφλάρεις, τα κάνεις αποδεκτά. Και τα μαμούνια μεγαλώνουν και γίνονται τεράστια, όπως και ο Τραμπ - που είναι ένα τεράστιο έντομο».

Ο Τζόουνς ρώτησε τον Jay Z και για τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι οι πολιτικοί χειρισμοί του, έριξαν την ανεργία των Αφροαμερικανών σε «ιστορικά χαμηλά».

«Έχει δίκιο όταν λέει πως οι Δημοκράτες τα έλεγαν καλά αλλά δεν έδιναν δουλειές ενώ αυτός μπορεί να λέει «φρικτά πράγματα;» αλλά βάζει λεφτά στις τσέπες μας; Το κάνει αυτό έναν καλό ηγέτη;», ρώτησε τον Jay Z o παρουσιαστής.

«Όχι γιατί τα χρήματα δεν είναι αυτό που έχει σημασία τελικά, τα χρήματα δεν ισοδυναμούν με την ευτυχία. Του διαφεύγει η ουσία και η ουσία είναι ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα στον κόσμο», απάντησε ο ράπερ.

«Κάποιος παρακαλώ να ενημερώσει τον Jay-Z ότι χάρη στην πολιτική μου, η ανεργία των έγχρωμων έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ!», σχολίασε στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ιστότοπος Politifact που συχνά διασταυρώνει και ελέγχει δημοσιογραφικά τους ισχυρισμούς των πολιτικών, έγραψε αργότερα πως όσα υποστηρίζει ο Τραμπ για την ανεργία των Αφροαμερικανών είναι σωστά, αλλά αφήνουν εκτός κάδρου την ανάπτυξη που προηγήθηκε κατά τις δύο θητείες του Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η ανεργία των Αφροαμερικανών έπεσε σε ιστορικό χαμηλό 6,8% των Δεκέμβριο του 2017.

Αλλά αυτό επιτεύχθηκε αφού πρώτα είχε μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τους Δημοκρατικούς.

Ο Τζόουνς ρώτησε τέλος τον Jay Z αν σκοπεύει να επισκεφτεί οικογενειακώς τον Τραμπ, όπως είχε κάνει με τους Ομπάμα, παίρνοντας την Μπιγιονσέ και την κόρη τους Μπλου Άιβι.

Ο ράπερ απέκλεισε, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «, ούτως ή άλλως, δεν θα τους γινόταν καμία πρόσκληση από το νέο προεδρικό ζεύγος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM