Τίλερσον: Η Ρωσία είναι πίσω από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία

Τίλερσον: Η Ρωσία είναι πίσω από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία Facebook Twitter
1

Η συριακή κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμη χημικά όπλα, μετά την ύποπτη επίθεση με χλώριο στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το γεγονός αυτό στη Ρωσία.

Μόνο χθες, περισσότεροι από 20 πολίτες, κυρίως παιδιά, έπεσαν θύματα μιας φερόμενης επίθεσης με αέριο χλώριο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μιλώντας στο Παρίσι μετά από τη σύνοδο κατά της χρήσης των χημικών όπλων.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ανατολική Γούτα εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ο (πρόεδρος της Συρίας) Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι όποιος και αν εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις, η Ρωσία φέρει σε τελική ανάλυση την ευθύνη για τα θύματα στην Ανατολική Γούτα και για τους αμέτρητους άλλους Σύρους που στοχοθετήθηκαν με χημικά όπλα, αφότου η ρωσικές δυνάμεις ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM