Αγόρασε μπανάνες για το μεσημεριανό του στη δουλειά και βρήκε μέσα την πιο δηλητηριώδη αράχνη στον κόσμο

Αγόρασε μπανάνες για το μεσημεριανό του στη δουλειά και βρήκε μέσα την πιο δηλητηριώδη αράχνη στον κόσμο Facebook Twitter
2

Ένας 52χρονος άντρας από τη Βρετανία που αγόρασε ένα τσαμπί με μπανάνες από τοπικό σούπερμαρκετ ανακάλυψε σοκαρισμένος επάνω τους μία από τις πιο θανατηφόρες αράχνες στον κόσμο.

Ο Neil Langley, δημόσιος υπάλληλος από το Tipton των West Midlands, αγόρασε τη σακούλα για μεσημεριανό αλλά δεν παρατήρησε τη μεγάλη καφετιά αράχνη μέχρι την ώρα που πήγε στο γραφείο.

«Αγόρασα ένα τσαμπί με 4-5 μπανάνες, τις έβαλα σε μία διάφανη πλαστική σακούλα αλλά δεν είδα την αράχνη μέχρις ότου πήγα στο γραφείο. Ήμουν τυχερός που δεν βγήκε από τη σακούλα όσο βρισκόμουν στο σπίτι ή όταν τη μετέφερα με την τσάντα στη δουλειά» δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ, ο Langley.

Μόλις ο 52χρονος άντρας αντιλήφθηκε την αράχνη, το είπε στους συναδέλφους του και μαζί ειδοποίησαν την RSPCA, μια υπηρεσία που ασχολείται με την προστασία των ζώων, η οποία το μετέφερε σε ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ.

Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση δεν ήταν η παρουσία της αράχνης αλλά ότι επρόκειτο για την περιβόητη Βραζιλιάνικη Περιπλανώμενη Αράχνη (Brazilian Wandering Spider) που ανήκει στο γένος «φονεύτρια» (phoneutria) και πρόκειται ίσως για το πιο θανατηφόρο αραχνοειδές στον κόσμο.

To δηλητήριο της περιέχει την τοξίνη PhTx3 και ανάλογα με τη συγκέντρωση στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει δυνατό πόνο, πρήξιμο, παράλυση, καταστροφή των κυττάρων, θανατηφόρες επιπλοκές στο αναπνευστικό, ανακοπή καρδιάς και πριαπισμό που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις ώρες.

Οι αράχνες αυτού του είδους ζουν συνήθως στην Κόστα Ρίκα, την Κολομβία, το Περού, τη Βραζιλία και την Παραγουάη και έχουν πάρει το όνομά τους από τη συνήθειά τους να περιπλανιούνται τη νύχτα αναζητώντας τροφή στη ζούγκλα. Συχνά βρίσκουν καταφύγιο σε φυτείες μπανάνας.

Όσο για τον Langley εκτιμά ότι αυτό που συνέβη ήταν πολύ σπάνιο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει μπανάνες.

«Θα συνεχίσω να αγοράζω μπανάνες για το μεσημεριανό μου αλλά θα είμαι πιο προσεκτικός όταν αγοράζω έξι ή επτά μαζί», δήλωσε.

Με πληροφορίες από International Business Times

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Προχθές άνοιξα μια συσκευασία μπανάνες και βγήκε μια γρήγορη ταραντούλα. Λιποψύχησα αλλά ήμουν γρηγορότερη. Από τότε έχω το νου μου. Τώρα διάβασα κι αυτό, έδεσε!