Κύπρος: Επίθεση σε γραφεία εφημερίδας που επέκρινε την Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν

Κύπρος: Επίθεση σε γραφεία εφημερίδας που επέκρινε την Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τουρκοκύπριοι εθνικιστές έχουν συγκεντρωθεί, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Africa, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, και πετροβολούν σε ένδειξη «διαμαρτυρίας» για τη στάση της στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν.

Το έναυσμα έδωσαν δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για τον χθεσινό τίτλο της εφημερίδας: «'Αλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία». Η αντίδραση του προέδρου Ερντογάν ήταν άμεση. Χαρακτήρισε την εφημερίδα «χυδαία» και είπε: «Εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) να αντιδράσουν. Λέει ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε άλλη μια κατοχή. Τι ανήθικο είναι αυτό, τι αηδιαστικό. Οι αδελφοί μου της ΤΔΒΚ, πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυπριακή κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε διαβήματα στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για τις επιθέσεις εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας.

Αυτοί, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Africa υψώνουν τουρκικές σημαίες και σημαίες της «ΤΔΒΚ». Έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου, ξήλωσαν την ταμπέλα με το λογότυπο της εφημερίδας και ανάρτησαν τουρκική σημαία.

Η Africa διαφωνεί, τόνισε ο εκδότης της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ, με τον πόλεμο του 'Αφρίν, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη μιας ξένης χώρας, μετά την εισβολή στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974. Η Τουρκία βάπτισε αυτόν τον πόλεμο, την εισβολή, ως ειρηνευτική επέμβαση». 

Αναφερόμενος στην «έκκληση» Ερντογάν προς τους οπαδούς του στην Κύπρο «να δώσουν την απαραίτητη απάντηση», ο Σενέρ Λεβέντ δήλωσε ότι ο κ. Ερντογάν ζητά «από όχλο να επιτεθεί στην εφημερίδα». Τέλος, επεσήμανε ότι καθιστά υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Τουρκίας για ανεπιθύμητες εξελίξεις, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η εφημερίδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ