Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία ζητά το Παρίσι

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία ζητά το Παρίσι Facebook Twitter
0

Η Γαλλία ζήτησε την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία μετά και την επέμβαση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Η Γαλλία ζητά την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λε Ντριάν τόνισε ότι το Παρίσι κάλεσε την Τουρκία να ενεργεί με αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται σε πολλές περιοχές της Συρίας ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών ενεργειών του καθεστώτος της Δαμασκού και των συμμάχων του.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία καταδικάζει επίσης τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ και ζήτησε να διευκολυνθεί άμεσα η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Γούτα, όπου 400.000 άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί κάλεσε και αυτή την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων της Συρίας, εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή θα ζημιώσει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Οι μάχες αυτές πρέπει να σταματήσουν δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 3. Η Παρλί εξήγησε ότι η τουρκική επιχείρηση θα μπορούσε να απομακρύνει τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού, στον οποίο μετέχει και η Γαλλία, από τον βασικό στόχο τους, δηλαδή τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM