Συρία: Στην αντεπίθεση οι Κούρδοι - Η Τουρκία βομβάρδισε 108 στόχους

Συρία: Στην αντεπίθεση οι Κούρδοι - Η Τουρκία βομβάρδισε 108 στόχους Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε «απαραίτητες δραστηριότητες» στην επαρχία Αφρίν της Συρίας αύριο ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, ο Γιλντιρίμ είπε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε σχεδόν όλους τους στόχους που αναγνώρισε στην περιοχή εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές.

Στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά στοχοθετήθηκαν 108 στρατιωτικοί στόχοι των Κούρδων, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός δεν διευκρίνισε εάν όλοι οι στόχοι που επλήγησαν βρίσκονταν στην επαρχία Αφρίν.

Τι απαντούν οι Κούδροι

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας (YPG) απάντησαν ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η Τουρκία στην επαρχία Αφρίν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έπληξε κατοικημένες περιοχές.

«Θα συντρίψουμε αυτή την επιθετικότητα, όπως συντρίψαμε άλλες επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των χωριών και πόλεών μας» προειδοποίησε η YPG.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες προέτρεψαν άνδρες και γυναίκες στη βόρεια Συρία να ενταχθούν στις τάξεις των δυνάμεών τους για να προστατεύσουν το Αφρίν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ