Οι Eagles κατέληξαν σε συμβιβασμό με το πραγματικό ξενοδοχείο «Hotel California»

Οι Eagles κατέληξαν σε συμβιβασμό με το πραγματικό ξενοδοχείο «Hotel California» Facebook Twitter
0

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε το συγκρότημα των «Eagles» με το πραγματικό ξενοδοχείο «Hotel California», αμέσως μόλις οι ιδιοκτήτες του απέσυραν την αίτησή τους για να κατοχυρώσουν το συγκεκριμένο όνομα στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Μάιο όταν το συγκρότημα είχε καταθέσει μήνυση κατά ξενοδοχείου στη Μπάχα της Καλιφόρνια που έχει το ίδιο όνομα με το γνωστότερο τραγούδι του συγκροτήματος και μία από τις πιο αγαπημένες ροκ μπαλάντες όλων των εποχών.

Στην αγωγή υποστήριζαν ότι οι ιδιοκτήτες του «Hotel California» εξαπάτησαν τους πελάτες τους, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι ξενοδοχείο έχει κάποια σχέση μαζί τους, κάτι που δεν είναι αληθές.

Επεσήμαναν ακόμα ότι οι ιδιοκτήτες δημιουργούν την εντύπωση στους επισκέπτες ότι ήταν το ξενοδοχείο τους που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το τραγούδι, κάτι που επίσης δεν ισχύει.

Οι τελευταίοι αρνήθηκαν ότι έχουν διαπράξει κάποια αδικοπραγία ή ότι δημιούργησαν σκόπιμα σύγχυση, αλλά ο δικηγόρος των Eagles, Thomas Jirgal είπε ότι η υπόθεση οδηγήθηκε σε συμβιβασμό μετά από αμοιβαία συμφωνία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ