Patricia Dagorn: «Η μαύρη χήρα της Ριβιέρας» που δηλητηρίαζε και έκλεβε τους συντρόφους της

Patricia Dagorn: «Η μαύρη χήρα της Ριβιέρας» που δηλητηρίαζε και έκλεβε τους συντρόφους της Facebook Twitter
0

Μία 57χρονη γυναίκα από τη νότια Γαλλία, γνωστή και ως «μαύρη χήρα της Ριβιέρας», καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων και τη δηλητηρίαση ακόμη δύο.

Οι εισαγγελείς στη Νίκαια περιέγραψαν την Patricia Dagorn ως μία «διεστραμμένη ναρκισίστρια» που προσπάθησε να πλουτίσει αποπλανώντας άντρες που συνάντησε μέσω υπηρεσίας γνωριμιών.

Η ίδια φέρεται, είτε να πήρε λεφτά, είτε να ζήτησε από τους περισσότερους να την αναφέρουν στη διαθήκη τους.

Η Dagorn αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, ενώ εξέτιε ήδη πενταετή ποινή φυλάκισης για κλοπή και απάτη.

Μετά την πρώτη της καταδίκη, η αστυνομία ξανάνοιξε την υπόθεση της δολοφονίας του Michel Kneffel το 2011, ενός 60άρη με τον οποίο ζούσαν μαζί στην πόλη της Νίκαιας.

Οι αρχές ανακάλυψαν χάπια Valium και μία σειρά από προσωπικά έγγραφα που άνηκαν σε διαφορετικούς άντρες, συμπεριλαμβανομένων ταυτοτήτων, τραπεζικών εγγράφων και καρτών κοινωνικής ασφάλισης.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι ερευνητές οδηγήθηκαν σε μία άλλη υπόθεση δολοφονίας, αυτή του 85χρονου Francesco Filippone, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο μπάνιο του το 2011, σε μία περιοχή κοντά στις Κάννες.

Λίγο πριν από τη δολοφονία του Filippone, η 57χρονη «μαύρη χήρα» είχε εξαργυρώσει μία επιταγή €21.000, για την οποία υποστήριξε ότι ήταν δώρο του αποθανόντος προκειμένου να ανοίξει ένα κοσμηματοπωλείο.

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι, ο 82χρονος Ange Pisciotta και ο Robert Vaux, 91 ετών, συμμετείχαν στην υπόθεση ως ενάγοντες.

Ο Vaux, ο οποίος ζούσε με την Dagorn στις αρχές του 2012, υποστήριξε ότι η υγεία του άρχισε γρήγορα να χειροτερεύει, με τον γιατρό του να λέει ότι διατρέχει «θανάσιμο κίνδυνο». Η 57χρονη κατηγορήθηκε ότι τον δηλητηρίαζε με valium ενώ προσπαθούσε να κλέψει τα χρήματά του.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η «μαύρη χήρα» γνώρισε τουλάχιστον 20 άντρες μεταξύ του 2011 και του 2012.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM