Η σπάνια συνέντευξη της Βασίλισσας Ελισάβετ που ενθουσίασε τους Βρετανούς - ΒΙΝΤΕΟ

Η σπάνια συνέντευξη της Βασίλισσας Ελισάβετ που ενθουσίασε τους Βρετανούς - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων, ο δημοσιογράφος Alastair Bruce από το BBC κατάφερε τελικά να πείσει την Βασίλισσα Ελισάβετ να του δώσει συνέντευξη, κάτι που η Βρετανή μονάρχης αρνείτο κατηγορηματικά εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Στη συνέντευξή της η Βασίλισσα Ελισάβετ θυμάται λεπτομέρειες για την στέψη της που έγινε πριν από 65 χρόνια, όταν εκείνη ήταν 27 ετών, κάνει αστεία για το μέγεθος και το βάρος του στέμματος, «επικρίνει» την συμπεριφορά των παιδιών της στη διάρκεια της τελετής και αποκαλύπτει την καλύτερη και τη χειρότερη ανάμνηση από εκείνη την ημέρα. 

Η 91χρονη μονάρχης λέει πως η βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου, μέσα στη χρυσή άμαξα και από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ως το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου έγινε η στέψη, ήταν «φρικτή» γιατί το όχημα δεν είχε καθόλου καλές αναρτήσεις.

Παράλληλα προσθέτει, πως το φόρεμα που φορούσε ήταν τόσο βαρύ που όταν κλήθηκε να περπατήσει στο διάδρομο του Αββαείου, κάποια στιγμή «κόλλησε» και δεν μπορούσε να προχωρήσει εμπρός. 

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει δώσει ποτέ ξανά μια τέτοιου συνέντευξη, έχοντας απέναντί της κάποιον δημοσιογράφο, που της κάνει ταυτόχρονα ερωτήσεις.

Συνεπώς η σπάνια εμφάνισή της ενθουσίασε και με το παραπάνω τους Βρετανούς και τα μέσα ενημέρωσης, που την βρήκαν ιδιαιτέρως προσιτή, ειλικρινή και με έντονη αίσθηση του χιούμορ. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Alastair Bruce, που καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια θέματα του Παλατιού, της ζήτησε κάποια στιγμή να σχολιάσει το ότι κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ένας βιβλιοθηκάριος του Παλατιού, για να προστατεύσει τις πολύτιμες πέτρες του βασιλικού στέμματος τις αφαίρεσε και τις έθαψε στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

«Τουλάχιστον θυμόταν που τις είχε βάλει; Θα μπορούσε να είχε πεθάνει στο μεταξύ», ήταν η απάντηση της βασίλισσας. 

Η σπάνια συνέντευξη της Βασίλισσας Ελισάβετ που ενθουσίασε τους Βρετανούς - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τελετή στέψης, που σημειωτέον παρακολούθησαν 300 εκατομμύρια τηλεθεατές και ήταν το πρώτο γεγονός που προβλήθηκε σε παγκόσμια εμβέλεια, κάποια στιγμή φαίνονται οι μικροί τότε πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Άννα να παίζουν κρυφτό με το φόρεμά της. «Πόσο διασκεδαστικό για τα παιδιά», ήταν το σχόλιο του Alastair Bruce, με την βασίλισσα Ελισάβετ ωστόσο να απαντά κοφτά: «Δεν ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουν». 

Η σπάνια συνέντευξη της Βασίλισσας Ελισάβετ που ενθουσίασε τους Βρετανούς - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Σχετικά με το στέμμα της, λέει πως από τις 2 Ιουνίου 1953 που έγινε η στέψη δεν το έχει φορέσει ποτέ ξανά μέχρι σήμερα.

Αντιθέτως προτιμά το «Imperial State Crown» για τις εμφανίσεις, όπως έκανε και ο πατέρας, καθώς το άλλο είναι πάρα πολύ βαρύ.

«Ευτυχώς με τον πατέρα μου έχουμε το ίδιο σχήμα κεφαλιού. Αλλά μόλις το φορέσεις, στέκεται εκεί. Αλήθεια, απλώς μένει εκεί. Δεν μπορείς να κοιτάξεις χαμηλά όταν βγάζεις λόγο, πρέπει να σηκώσεις τον λόγο ψηλά. Επειδή αν το κάνεις θα σπάσει ο λαιμός σου και θα πέσει κάτω το στέμμα», λέει για την κορώνα της, που έχει βάρος περίπου 1.2 κιλά και επιτρέπεται να αγγίζουν μόνο τρία άτομα- όλοι με γάντια, μόνο η ίδια χωρίς.

«Οπότε καταλαβαίνετε πως υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στις κορώνες, αλλιώς είναι πολύ σημαντικά πράγματα», συνεχίζει. 

H Βασίλισσα Ελισάβετ, 91 ετών σήμερα, είναι η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είχε να μιλήσει τόσα χρόνια (ακόμα και σε αυτούς που την ταΐζουν!), και όταν αποφάσισε να το κάνει μίλησε για χρυσές άμαξες, στέψεις και στέμματα, φορέματα, και κοσμήματα; Τι να πει κανείς;;;Απο μια γυναίκα της ηλικίας της, που σε λίγο θα πάει να βρει το Δημιουργό της, θα περίμενα κάτι πιο ουσιώδες. Όχι ότι περίμενα, σχήμα λόγου. Δεν είμαι από αυτούς που περίμεναν αυτή τη συνέντευξη, ούτε περίμενα πως σε αυτή, τη χρυσή για εκείνη ευκαιρία, θα ζητούσε συγχώρεση για τα εγκλήματα της.Αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, το μεγαλύτερο (αλλά ακούσιο) επίτευγμα της, ήταν πως με την άρνηση της να "χαρίσει" τη ζωή στους νεαρούς Έλληνες Αγωνιστές της Κύπρου, τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, άθελα της και παίζοντας τον σκοτεινό της ρόλο, βόηθησε τους Γίγαντες αυτούς στο να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους. Άθελα της, τους κέρασε των Αθανάτων το κρασί, κι έτσι γράφτηκε άλλη μία χρυσή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των Ηρώων της Ελλάδος. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μέχρι την τελευταία στιγμή την νομική ισχύ και την ευκαιρία να δώσει "χάρη" στον 19χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη αλλά και στους άλλους Αγωνιστές. Δεν το έκανε και ο μικρός σε ηλικία αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Αγωνιστής οδηγήθηκε απο αυτήν στην κρεμάλα.Η βασίλισσα Ελισάβετ όχι απλά αρνήθηκε στους γονείς των νεαρών Αγωνιστών να δώσει "χάρη", αλλά ούτε επέτρεψε να δοθούν τα νεκρά σώματα των παιδιών στους γονείς τους για να γίνει η ταφή τους κανονικά, σε κοιμητήριο. Έτσι όλοι οι απαγχονισθέντες θάφτηκαν διαδοχικά (απουσία συγγενών) ΜΕΣΑ στις φυλακές των Εγγλέζων στη Λευκωσία. Γνωστά σήμερα ως τα "Φυλακισμένα Μνήματα".Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτιανα βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.Αυτούς θα πρέπει να κοιτάζουμε με θαυμασμό, ειδικά τώρα. Δε λύγισαν ούτε μπροστά στην κρεμάλα. Και όχι εκείνους που έστειλαν αυτά τα νεαρά παιδιά στην κρεμάλα και μάλιστα γιατί πίστευαν στην Ελευθερία και πάλευαν γι' αυτήν.