O Τραμπ ανακοίνωσε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη Νορβηγία που υπάρχουν μόνο στο «Call of Duty»

O Τραμπ ανακοίνωσε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη Νορβηγία που υπάρχουν μόνο στο «Call of Duty» Facebook Twitter
Στιγμιότυπο μέσα από το cockpit του αεροσκάφους F-52 όπως εμφανίζεται στο παιχνίδι «Call of Duty: Advanced Warfare»
0

Σε μία ακόμη από τις γνωστές του γκάφες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη την πώληση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών «F-52» στη Νορβηγία προκαλώντας αναστάτωση στο επιτελείο του.

Κι αυτό γιατί δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ τέτοιος τύπος αεροσκάφους, παρά μόνο στο αληθοφανές μεν, φανταστικό δε, περιβάλλον του παιχνιδιού της γνωστής σειράς FPS, «Call of Duty: Advanced Warfare».

«Τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε την παράδοση των πρώτων F-52 και F-35 πολεμικών αεροσκαφών. Πρέπει να παραδώσουμε συνολικά 52 (σ.σ. αεροσκάφη) και ήδη βρισκόμαστε πιο μπροστά από τον προγραμματισμό» ήταν η ακριβής δήλωση του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο παρουσία της Νορβηγίδας πρωθυπουργού, Έρνα Σόλμπεργκ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Washington Post», φαίνεται πως ο Τραμπ, την ώρα που διάβαζε την ανακοίνωση που του είχαν δώσει, μπερδεύτηκε και συνδύασε τον αριθμό 52 με το σύμβολο «F», το οποίο στο αμερικανικό ευρετήριο παραπέμπει στα μαχητικά αεροσκάφη (σ.σ. fighter jets) όπως π.χ. το «F-35 Lightning II».

Η Lockheed Martin, η εταιρία που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ανέφερε σε δήλωσή της ότι η νορβηγική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει τη χρηματοδότηση 40 F-35 και έχει ήδη παραδώσει 10 από αυτά. 3 βρίσκονται ήδη στην αεροπορική βάση Ørland από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν έκανε, ωστόσο, καμία αναφορά για την παράδοση ή την κατασκευή κάποιου αεροσκάφους με την κωδική ονομασία «F-52».

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο αεροσκάφος, τουλάχιστον σε ψηφιακή μορφή , υπάρχει μόνο στο παιχνίδι «Αdvanced Warfare» του δημοφιλούς franchise «Call of Duty», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014.

 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ