Έκτακτο: Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας με ταξιδιωτικές οδηγίες

Έκτακτο: Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας με ταξιδιωτικές οδηγίες Facebook Twitter
1

Ραγδαία είναι η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς και οι δύο χώρες εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, η μία εναντίον της άλλης.

H Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της για την τρομοκρατία στις ΗΠΑ, αλλά και για αυθαίρετες συλλήψεις.

Η οδηγία προσθέτει ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους και να λάβουν προφυλάξεις αν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι υπήρξε πρόσφατα αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων και των βίαιων συμβάντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ είχαν προκαλέσει από χθες οργή στην Άγκυρα με την αναθεώρηση ταξιδιωτικής οδηγίας που προειδοποιούσε τους δικούς της πολίτες και ανέφερε πως η Τουρκία δεν θεωρείται ασφαλής προορισμός.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν δύο δικαιολογίες για την επικαιροποίηση της προειδοποίησης: Ο συνεχιζόμενος κίνδυνος της τρομοκρατίας και η αυθαίρετη κράτηση ατόμων στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.

Η οδηγία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν όλα τα ταξίδια τους σε οποιαδήποτε περιοχή κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, καθώς και στις νοτιοανατολικές επαρχίες Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari και Bitlis λόγω τρομοκρατίας.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις απευθύνονται ρητά στους δυτικούς τουρίστες και τους ομογενείς», τόνισε η οδηγία, υπογραμμίζοντας ότι οι τουριστικές τοποθεσίες, οι συγκοινωνιακοί κόμβοι, οι αγορές / τα εμπορικά κέντρα, οι τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις, τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, οι χώροι λατρείας,  οι αερολιμένες και άλλοι δημόσιοι χώροι είναι δυνητικοί στόχοι.

Περισσότερα σε λίγο...

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια