Απόπειρα δολοφονίας 14χρονης στο Πακιστάν

Απόπειρα δολοφονίας 14χρονης στο Πακιστάν Facebook Twitter
4

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν με δήλωσή τους την ευθύνη για τον πυροβολισμό μιας 14χρονης ακτιβίστριας την Τρίτη η οποία έχει γίνει γνωστή από το μπλογκ της «το ημερολόγιο μιας μαθήτριας από το Πακιστάν», όπου υποστηρίζει τη δυνατότητα εκπαίδευσης για κορίτσια.

Η Malala Yousafzai πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επέστρεφε σπίτι της από το σχολείο. Η πράξη προκάλεσε την οργή πολλών Πακιστανών αλλά εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σε εφημερίδα ότι το κορίτσι αν επιζήσει θα παραμείνει στόχος.

Ο Ehsanullah Ehsan, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στους NYT ότι η Malala «έχει γίνει σύμβολο του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή» και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ο Ehsan αναγνώρισε ότι το θύμα είναι μικρό σε ηλικία αλλά επέμεινε ότι η επίθεση ήταν δικαιολογημένη επειδή η Malala «προωθεί τον δυτικό πολιτισμό στις περιοχές των Παστούν», αναφερόμενος στις συντηρητικές ομάδες που ζουν στο βορειοδυτικό Πακιστάν και ανατολικό Αφγανιστάν των οποίων τις αξίες οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια