Ο σοκαριστικός λόγος που στην Αυστραλία ζητούν άρση απορρήτου για την εξομολόγηση

Ο σοκαριστικός λόγος που στην Αυστραλία ζητούν άρση απορρήτου για την εξομολόγηση Facebook Twitter
0

Η Αυστραλία θα πρέπει να θεσπίσει νόμο που θα υποχρεώνει τους θρησκευτικούς ηγέτες να καταγγέλλουν την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ακόμη και τους Καθολικούς ιερείς οι οποίοι πληροφορούνται για περιπτώσεις κακοποίησης στη διάρκεια της εξομολόγησης.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με έκθεση για την παιδική κακοποίηση στους κόλπους σημαντικών θεσμών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για έγγραφα 17 τόμων οι οποίοι συντάχθηκαν από την Βασιλική Επιτροπή για τις Αντιδράσεις Θεσμών στην Παιδική Κακοποίηση, και που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες για την παιδική κακοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι κληρικοί που μαθαίνουν κατά την εξομολόγηση πληροφορίες για παιδική κακοποίηση θα πρέπει να υποχρεώνονται από τον νόμο να τις καταγγέλλουν και καλεί την Καθολική Εκκλησία να κάνει την αγαμία προαιρετική για τους κληρικούς με το αιτιολογικό ότι αυτή συνεισφέρει στα κρούσματα κακοποίησης παιδιών.

Επιπλέον ζητεί την θέσπιση νέου ποινικού αδικήματος, το οποίο θα καθιστά ευκολότερη την δίωξη ιδρυμάτων που απέτυχαν να προστατεύσουν παιδιά.

Η έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια και διαπίστωσε "πολλαπλές και συστηματικές παραλείψεις θεσμών στη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών, μια κουλτούρα μυστικότητας και συγκάλυψης και τις καταστροφικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παιδική σεξουαλική κακοποίηση στη ζωή ενός ανθρώπου", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής.

Η έκθεση κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έπεσαν θύματα σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που τα κακοποιούσαν δεν ήταν περιπτώσεις λιγοστών μόνο διεφθαρμένων. «Ποτέ δεν θα μάθουμε τον ακριβή αριθμό», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ζητεί την ίδρυση Εθνικής Υπηρεσίας για την Παιδική Ασφάλεια και την θέσπιση κανονισμών για την παιδική ασφάλεια σε εθνικό επίπεδο, τη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης και την τήρηση αρχείων, που θα καλύπτουν όλους τους θεσμούς οι οποίοι εμπλέκονται σε εργασίες που αφορούν παιδιά.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι η έρευνα έφερε στο φως μια εθνική τραγωδία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε θρησκευτικούς, κυβερνητικούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς οργανισμούς αλλά εξέτασε και μαρτυρίες που κατήγγειλαν περιπτώσεις με συγκαλύψεις κακοποίησης στην Αυστραλιανή Καθολική Εκκλησία, περιλαμβανομένων κατηγοριών για μεταθέσεις ιερέων σε άλλες ενορίες ώστε να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους.

Από το σύνολο των θυμάτων που κατήγγειλαν κακοποίηση σε θρησκευτικά ιδρύματα, ποσοστό άνω του 60% κατηγορεί την Καθολική Εκκλησία.

Η έκθεση καταγγέλλει ότι η Καθολική Εκκλησία έχει επιδείξει "καταστροφική ανικανότητα ηγεσίας", ειδικά πριν από την δεκαετία του 1990 και ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στα καθολικά ιδρύματα ήταν τα 11 έτη.

Η επιτροπή πληροφορήθηκε ότι η Αυστραλιανή Καθολική Εκκλησία κατέβαλε ως αποζημίωση 212 εκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης μετά το 1980.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ