Ολλανδία: Απολύθηκαν από την αστυνομία αετοί και αρουραίοι επειδή δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους

Ολλανδία: Απολύθηκαν από την αστυνομία αετοί και αρουραίοι επειδή δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους Facebook Twitter
0

Η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να «απολύσει» τους αετούς που είχε εκπαιδεύσει προκειμένου να κυνηγούν drone στις ζώνες όπου απαγορεύεται να πετούν, εκφράζοντας την απογοήτευσή της γιατί τα αρπακτικά αποδείχτηκαν υπερβολικά ανυπάκουα.

Η ζήτηση για πτηνά που θα «καταδιώκουν» τα drone δεν είναι τόσο υψηλή και η εκπαίδευση των αετών είναι πιο ακριβή και πιο σύνθετη απ' όσο εκτιμούσαν οι αρχές, σημειώνει η εθνική αστυνομία.

Για τους λόγους αυτούς υποχρεώθηκε να «απολύσει» τους απείθαρχους αετούς, τους οποίους είχε αγοράσει όταν ήταν ακόμη νεοσσοί.

Οι αρχές στην Ολλανδία ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη χρήση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών σε περιοχές όπου απαγορεύεται η πτήση τους, όπως πάνω από αεροδρόμια ή σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στράφηκε πέρσι σε μια πανάρχαιη μέθοδο κυνηγιού με πουλιά, τα οποία ήλπιζε ότι θα έπιαναν στον αέρα τα ανεπιθύμητα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο μιας σειράς δοκιμών προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξουδετέρωση αυτών των αντικειμένων, η εταιρεία Guard from Above εκπαίδευσε πολλούς αετούς για λογαριασμό της αστυνομίας και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα κατορθώματά τους.

Στην πράξη ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν απέδιδε όσο αναμενόταν. Οι αετοί δεν έκαναν πάντα αυτό για το οποίο είχαν εκπαιδευτεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης NOS. Η αστυνομία εξέφραζε μάλιστα αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συμπεριφέρονταν κόσμια τα αρπακτικά έξω από τις ζώνες εκπαίδευσής τους.

Αφότου εντάχθηκαν στο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας, οι αετοί εμφανίστηκαν δημοσίως δύο φορές, σε εκδηλώσεις στο Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Όπως εξήγησε η αστυνομία, δεν ήταν σίγουρη πώς θα αντιδρούσαν απέναντι σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία «απέλυσε» και τους αρουραίους που σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως «ντετέκτιβ» για να εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες σε παράνομα βεγγαλικά, λαθραία τσιγάρα και ανθρώπινα λείψανα. Όπως εξήγησε, δεν είναι δυνατόν τα τρωκτικά αυτά να καταστούν επιχειρησιακώς μάχιμα. Διαβεβαίωσε όμως ότι τόσο οι αετοί όσο και οι αρουραίοι θα φιλοξενηθούν στο εξής σε κατάλληλους χώρους.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ