Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη μεγάλη χώρα που απαγόρευσε το κολπικό πλέγμα και προκαλεί αντιδράσεις

Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη μεγάλη χώρα που απαγόρευσε το κολπικό πλέγμα και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Η Νέα Ζηλανδία μόλις έγινε η πρώτη σημαντική χώρα που προχώρησε στην απαγόρευση των εμφυτευμάτων κολπικού πλέγματος  ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για την ασφάλεια κατά τη χειρουργική επέμβαση.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε στείλει επιστολή σε κορυφαίους προμηθευτές πλέγματος ζητώντας τους να σταματήσουν την εμπορία των προϊόντων από τον Ιανουάριο - ή να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Stewart Jessamine, δήλωσε σε έναν ραδιοσταθμό της Νέας Ζηλανδίας: «Είμαστε πάντα προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση της λέξης «απαγόρευση», αλλά ουσιαστικά οι εταιρείες συμφωνούν να μην πωλούν πλέον τα προϊόντα αυτά στη Νέα Ζηλανδία από στις 4 Ιανουαρίου».

Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα μπροστά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες περιορίζουν τη χρήση πλέγματος για πρόπτωση των πυελικών οργάνων στις γυναίκες.

Στη Νέα Ζηλανδία, η χρήση των εμφυτευμάτων για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, η οποία αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα χρήσης πλέγματος, θα απαγορευθεί επίσης αποτελεσματικά, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο.

Η απόφαση επικροτήθηκε από υποστηρικτές, πολλοί από τους οποίους υποστηρίζουν ότι οι πιθανές επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης, οι οποίες περιλαμβάνουν τον χρόνιο πόνο και τα εμφυτεύματα που τραυματίζουν τον κόλπο, είναι απαράδεκτες. Ωστόσο, οι γιατροί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ευρύτατη φύση της απαγόρευσης.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το κολπικό πλέγμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται ως επέμβαση ρουτίνας για την πρόπτωση όπου τα πυελικά όργανα διογκώνονται στον κόλπο. Αλλά πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η χειρουργική επέμβαση με πλέγμα για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων από άγχος μπορεί να έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση και πιστεύουν ότι αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρονται.

«Αυτό καθιστά τη Νέα Ζηλανδία τη μόνη χώρα στον κόσμο που έχει απαγορεύσει όλες αυτές τις διαδικασίες και θα αφήσει τις γυναίκες χωρίς αποτελεσματικές χειρουργικές επιλογές για αυτές τις εξουθενωτικές συνθήκες», δήλωσε ο Giovanni Losco, ουρολόγος στο Christchurch και εκπρόσωπος της ουρολογικής εταιρίας Αυστραλίας και Ζηλανδίας.

Ο Carl Heneghan, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέει ότι το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπήρξαν σημαντικές ελλείψεις στη ρύθμιση και να ενεργήσει για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Η Νέα Ζηλανδία βασικά λέει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ασθενών», πρόσθεσε.

Ο Jessamine ανέφερε ωστόσο ότι η απόφαση ελήφθη μετά την μελέτη των δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια του πλέγματος σε έκθεση που δόθηκε το Νοέμβριο από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία διεξήγαγε τη δική της έρευνα σχετικά με τη χρήση πυελικών εμφυτευμάτων. «Έχουμε αναθεωρήσει αυτά τα δεδομένα και καταλήγουμε στη γνώμη ότι οι κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των προϊόντων υπερτερού πολύ περισσότερο από τα οφέλη», ανέφερε.

«Έχουμε τη δυνατότητα μέσα στη νομοθεσία μας να περιορίσουμε τη χρήση αυτών των προϊόντων, να αποθαρρύνουμε και τελικά να απομακρύνουμε αυτά τα προϊόντα από την αγορά», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ